Straight Mickey And The Boyz i Moskau na rođendanu Ravno do dna u Vintage Industrial Baru

Već najavljenom irskom headlineru Marcu O’Reillyju pridružuju se beogradski Straight Mickey And The Boyz i koprivnički bend Moskau. Rođendan portala Ravno do dna zakazan je za utorak 14. ožujka u Vintage Industrial Baru.

Straight Mickey And The Boyz
Straight Mickey And The Boyz

Sa Straight Mickey And The Boyz i Moskau zaokružen je line up za koncertni tulum proslave 6. rođendana portala Ravno do dna u Vintage Industrial Baru.

Straight Mickey And The Boyz – „Moćni trio sadrži snažnu prisutnost i stav, izašli su pred publiku na potpuno predani način, da gospodo, kao MC5 s daškom The Clasha ubačenog s dobrim ukusom. Postoji nešto u ovom bendu koji je tako čvrst i tako uvjeren da je glazba koja se izlije iz njih snažno magnetična. Straiht Mickey And The Boyz donose perfektan rock and roll“, oduševljeno je nakon koncerta na ovogodišnjem MENT-u u Ljubljani napisao John Robb za Louderthanwar.com.

>> Kupite ulaznice

Grupa ima duboke korijene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitariste i pjevača Mikija i bubnjara i pjevača Danila, a pridružio im se basist i pjevač Boško – Boca, koji je do tada svirao kao gitarist u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima. Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose divlju energiju i pozitivne vibracije i pritom donose dobru dozu improvizacije koja temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare.

>> Facebook event

„Glasno, moćno i prokleto ima smisla. Jamming iz srca rock and rolla, čisti trans. Ono kad uhvatite sebe da nakon silnih stilova i distorzija koje ste do tada čuli, dogodi se da vas zapljusne jedan sasvim novi originalni vintage izričaj, ali koji nije oponašanje i ‘lizanje cipela prošlosti’, već nešto što ‘smrdi’ na sadašnjost“, Zoran Stajčić o koncertu Straigth Mickey And The Boyz za Ravno do dna.

Moskau
Moskau

Moskau – performativno-glazbeno-umjetnički kolektiv, koji glazbu kombinira s ostalim umjetnostima, a najviše performansom. Osnovnu maticu benda čine četiri člana (Ivan Gundić, Pavle Bojanić, Ivan Laić, Ivan Grobenski), ali se ona lako poveća i na petnaestak članova (harmonika, saksofon, industrijalne udaraljke, bicikl, klavijature…). Moskau se pokazao kao jedan od najradišnijih sastava, te do sada ima pet službena izdanja – ”Moskau EP” (2010.), EP ”Red” (2015.), albume ”Dirty Ground” (2015.) i “Gospel Machine” (2016.) i live album „Live @ Vintage Industrial Bar“ (2016.) koji su odlično prihvaćen od publike i kritike kako u Hrvatskoj, tako odnedavno i u susjednoj Sloveniji.

„Moskau je bend potpuno uživljen u svoju misiju bezobzirnog glazbenog kolektiva koji svjesno briše mnoge stilske granice, nameće buku filzofiji i upumpava filozofiju u buku“, Zoran Stajčić za Ravno do dna.

Marc O'Reilly
Marc O’Reilly

Kao headliner nastupa Marc O’Reilly kojem je ovo ujedno i premijerni nastup u Hrvatskoj. Iz sonične dubine, irski rock kantautor Marc O’Reilly juriša na muze svojim bipolarnim žarom stvarajući refleksiju oštre buntovničke radosti. Potpomognut svojim bendom iz Christendoma, oblikuje predivne pjesme u kojima se susreću, blues, rock i irski folk u kojima dakako dominira njegov moćni vokal. Marc O’Reilly objavio je tri, od kritike hvaljena albuma, „My Friend Marx“ (2011.), „Human Heardings“ (2014.) i prošlogodišnji recentni „Morality Mortality“, čime je stekao status jednog od najuzbudljivijih novih umjetnika u usponu kojeg se uspoređuje s velikanima poput Johna Martyna i Glena Hansarda, kao i s Bon Iverom iz folk faze. Nastupao je po skoro cijeloj Europi uključujući koncerte na velikim festivalima kao što su Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala i Dranouter.

Ovog proljeća Marc O’Reilly kreće s bendom na europsku turneju, a portalu Ravno do dna je velika čast što se odazvao i što će održati koncert u Vintage Industrial Baru, ujedno i premijerni nastup u Hrvatskoj i Zagrebu u utorak 14. ožujka 2017. u sklopu velike proslave šestog rođendana portala.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 70 kuna. Mogu se kupiti preko sustava Entrio.hr i svih prodajnih mjesta Entrio.hr, te u Vintage Industrial Baru.

Vrata kluba se otvaraju u 20:00 sati. Početak je u 21:00 sat. Satnica će se poštivati.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X