‘Sudar u dvorcu’ Arsena Oremovića nominiran za Independent Music Awards

Dokumentarni film ‘Sudar u dvorcu’ Arsena Oremovića, u produkciji Interfilma i Karpo Medie, nominiran je za američku nagradu Independent Music Awards u kategoriji video programa – duga forma.

'Sudar u dvorcu'
‘Sudar u dvorcu’

U ovoj su kategoriji nominirana četiri filma, a o najboljem će, kao i u drugim kategorijama posvećenih izdanjima neovisnih izvođača iz cijelog svijeta (najbolji izvođač, album, pjesma, omot…), odvojeno odlučivati publika i stručni žiri u kojem su neka od vrlo poznatih imena: Suzanne Vega, Meshell Ndegeocello, Shelby Lynne, “Weird Al” Yankovic, Chris Wood & Oliver Wood (The Wood Brothers) i drugi.

Dinamični i društveno angažirani dokumentarac „Sudar u dvorcu“ govori o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje u Hrvatskom zagorju. Dok snimaju album i hvataju prirodnu jeku u „ozvučenom“ dvorcu, klavirist i bend svojom razigranom, originalnom i začudnom glazbom stvaraju prikladan soundtrack za neobičnu priču vlasnice raskošnog dvorca koja u njemu živi poput „prosjaka“…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0nLorPNPEbE[/youtube]

Sudar Percussion i Matej Meštrović osvojili su na Independent Music Awards također nominacije u kategorijama najboljeg instrumentalnog albuma („Eat Suite“), produkcije (Branimir Mihaljević), omota (Sergej Bulić), postera (Sergej Bulić) i proizvoda (Sergej Bulić za Eat Suite shaker).

„Sudar u dvorcu“ dosad je prikazan na raznim festivalima u zemlji u inozemstvu: DORF Vinkovici (posebna nagrada žirija), Thessaloniki Documentary Film Festival, MUVI Lisboa ’14, Zagreb Dox, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto…

Detaljni popis nominacija i članova žirija možete naći na stranici: http://www.independentmusicawards.com/ima/

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X