‘Sudar u dvorcu’ Arsena Oremovića nominiran za Independent Music Awards

Dokumentarni film ‘Sudar u dvorcu’ Arsena Oremovića, u produkciji Interfilma i Karpo Medie, nominiran je za američku nagradu Independent Music Awards u kategoriji video programa – duga forma.

'Sudar u dvorcu'
‘Sudar u dvorcu’

U ovoj su kategoriji nominirana četiri filma, a o najboljem će, kao i u drugim kategorijama posvećenih izdanjima neovisnih izvođača iz cijelog svijeta (najbolji izvođač, album, pjesma, omot…), odvojeno odlučivati publika i stručni žiri u kojem su neka od vrlo poznatih imena: Suzanne Vega, Meshell Ndegeocello, Shelby Lynne, “Weird Al” Yankovic, Chris Wood & Oliver Wood (The Wood Brothers) i drugi.

Dinamični i društveno angažirani dokumentarac „Sudar u dvorcu“ govori o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje u Hrvatskom zagorju. Dok snimaju album i hvataju prirodnu jeku u „ozvučenom“ dvorcu, klavirist i bend svojom razigranom, originalnom i začudnom glazbom stvaraju prikladan soundtrack za neobičnu priču vlasnice raskošnog dvorca koja u njemu živi poput „prosjaka“…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0nLorPNPEbE[/youtube]

Sudar Percussion i Matej Meštrović osvojili su na Independent Music Awards također nominacije u kategorijama najboljeg instrumentalnog albuma („Eat Suite“), produkcije (Branimir Mihaljević), omota (Sergej Bulić), postera (Sergej Bulić) i proizvoda (Sergej Bulić za Eat Suite shaker).

„Sudar u dvorcu“ dosad je prikazan na raznim festivalima u zemlji u inozemstvu: DORF Vinkovici (posebna nagrada žirija), Thessaloniki Documentary Film Festival, MUVI Lisboa ’14, Zagreb Dox, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto…

Detaljni popis nominacija i članova žirija možete naći na stranici: http://www.independentmusicawards.com/ima/

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X