Šumovi protiv valova objavili debitantski vinil

Vinilni (AAA) prvijenac benda Šumovi protiv valova je i službeno vani. Nakon rasprodane koncertne promocije u KSET-u, te iskazanog velikog interesa za samo vinilno izdanje bend sa dodatnim vjetrom u leđima nastavlja svoju zvučnu misiju.

Šumovi protiv valova

Kao najavu što očekivati od samog materijala poslužila je pjesma Ustanak, a sad uz vinilnu verziju možete preslušati ili kupiti album putem digitalnih servisa. Uz ploču dolazi besplatan download kod, a digitalno izdanje se može kupiti u većini popularnih formata, uključujući i hi-rez wav. Valja spomenuti da iako sama ploča nema masteringa sa digitalnom verzijom to nije slučaj. Posebno za ovu priliku bend je album povjerio u ruke Andyju Jacksonu, čovjeku poznatom po svom višegodišnjem studijskom i inžinjerskom radu sa velikim britanskim sastavom Pink Floyd.

Šumovi protiv valova su četveročlana skupina koja djeluje nešto više od osam godina. Svojom vizijom ambijentalno psihodeličnih rock instrumentala donose svježinu svim zainteresiranim sladokuscima ovakvog izričaja. Album je sniman uživo, bez ponavljanja i nadosnimavanja. Tome je također pripomogao i način na koji je snimljena i smiksana ploča. Radi se o AAA pristupu tzv. trostrukoj analognoj tehnologiji. Što znači da nigdje u cijelom procesu rada nije korišten kompjutor. Kompletan je materijal sniman i miksan na magnetofonsku vrpcu s koje je direktno rezan cut za vinil. Masteringa snimke nema.

Saznajte više: Šumovi protiv valova u KSET-u – glazbeni putnici kroz vrijeme

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X