Šumski objavio singl ‘Vinodol’ dok se crowdfunding kampanja bliži kraju

Crowdfunding kampanja zagrebačke grupe Šumski bliži se kraju! Kampanja traje do četvrtka 30.6. u ponoć, a momcima fali još malo do cilja – prikupljanja dijela sredstava za novi Šumski album Kolobari koji će biti objavljen na jesen.

Šumski ‘Vinodol’

A četiri godine nakon objavljivanja uspješnog albuma “Ostrvo ledenog kita”, Šumski nam se ponovno javljaju, ovaj put singlom “Vinodol” kojim najavljuju novi album.

Zvučnu sliku Vinodola krase repetetivni rif na basu i gitari, sirovi zvuci saksofona i plesni ritam bubnja. Repetetivnost rifova podcrtava tematiku teksta pjesme koji se poigrava besmislenošću svakodnevne egzistencije u suvremenom društvu u kojem vlada surovi egoizam i konzumerizam.

>> Priključite se crowdfunding kampanji grupe Šumski – još malo pa se prikupilo za novi album

Apelom za solidarnije društvo u vidu mikro provokacije sjećanja na ono prošlo koje je tu solidarnost imalo upisano barem u svojim postavkama, Šumski se trude izići iz tjeskobnih krugova u san ili u snove o nekom boljem društvu.

U pjesmi “Vinodol” gostuju dvojica odličnih muzičara – američki jazz saksofonist Dan Kinzelman i talijanski heavy metalac sklon klasičnoj glazbi Giuseppe Iampieri, na čembalu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X