Supergrupa Temple Of The Dog kreće na prvu turneju ikad od objavljivanja albuma 1991. godine

Grupa Temple Of The Dog istoimenim albumom obilježila je grunge razdoblje, a sad, 25 godina kasnije Chris Cornell iz Soundgardena, Jeff Ament, Stone Gossard i Mike McCready iz Pearl Jama, kao i Matt Cameron koji svira bubnjeve u oba benda kreću na svoju prvu zajedničku turneju u karijeri.

Temple of the Dog snimljeni 1990. godine
Temple of the Dog snimljeni 1990. godine

Grupa Temple Of The Dog bila osnovana 1990. godine s ciljem glazbenog odavanja počasti Andrewu Woodu, prerano preminulom pjevaču grupe Mother Love Bone u kojoj su svirali i Stone Gossard i Jeff Ament koji su nakon toga osnovali Pearl Jam. Chris Cornell, pjevač Soundgardena vodio je glavnu vokalnu riječ u bendu, dok se u Pearl Jam tek pridošli i anonimni Eddie Vedder pojavljuje tek u jednoj pjesmi, tj. duet s Cornellom u “Hunger Strike” koja je kasnije postala hit.

U studenom će se obilježiti 25 godina od prvog i jedinog albuma Temple Of The Dog i tada će grupa održati pet koncerata u pet američkih gradova, točnije 4. studenog u Tower Theateru u Philadelphiji, 7. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku, 11, studenog u Bill Graham Civic Centeru u San Franciscu, 14. studenog u Forumu u Los Angelesu i 22. studenog u Paramount Theateru u Seattleu.

Zadnje od Vijesti

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X