Supergrupa Temple Of The Dog kreće na prvu turneju ikad od objavljivanja albuma 1991. godine

Grupa Temple Of The Dog istoimenim albumom obilježila je grunge razdoblje, a sad, 25 godina kasnije Chris Cornell iz Soundgardena, Jeff Ament, Stone Gossard i Mike McCready iz Pearl Jama, kao i Matt Cameron koji svira bubnjeve u oba benda kreću na svoju prvu zajedničku turneju u karijeri.

Temple of the Dog snimljeni 1990. godine
Temple of the Dog snimljeni 1990. godine

Grupa Temple Of The Dog bila osnovana 1990. godine s ciljem glazbenog odavanja počasti Andrewu Woodu, prerano preminulom pjevaču grupe Mother Love Bone u kojoj su svirali i Stone Gossard i Jeff Ament koji su nakon toga osnovali Pearl Jam. Chris Cornell, pjevač Soundgardena vodio je glavnu vokalnu riječ u bendu, dok se u Pearl Jam tek pridošli i anonimni Eddie Vedder pojavljuje tek u jednoj pjesmi, tj. duet s Cornellom u “Hunger Strike” koja je kasnije postala hit.

U studenom će se obilježiti 25 godina od prvog i jedinog albuma Temple Of The Dog i tada će grupa održati pet koncerata u pet američkih gradova, točnije 4. studenog u Tower Theateru u Philadelphiji, 7. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku, 11, studenog u Bill Graham Civic Centeru u San Franciscu, 14. studenog u Forumu u Los Angelesu i 22. studenog u Paramount Theateru u Seattleu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X