SuperUho festival odlazi iz Šibenika

Naken Terranea, Šibenik je ostao bez još jednog prepoznatljivog i bitnog festivala.

SuperUho (Foto: Hrvoslav Pavić)
SuperUho (Foto: Hrvoslav Pavić)

Informaciju koja već danima kruži Šibenikom, potvrdio je ogranizator Mate Škugor, prvi čovjek agencije Žednouhi koncerti. – SuperUha će biti, ali ne u Šibeniku. O svim ostalim detaljima, novom gradu domaćinu i line-upu festivala pričekajte priopćenje koje pripremamo za nekoliko dana – rekao je Škugor za portal TRIS.

SuperUho festival u protekle je dvije godine, na pristaništu TEF i na tvrđavi sv. Mihovila, ugostio Flogging Molly, Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moona, of Montreal, The National, Black Lips, Tuxedomoon, Chelsea Wolf i mnoge druge svjetske i regionalne alternativne zvijezde. Gubitkom ovog festivala, Šibenik gubi puno više od nekoliko dana glazbene zabave – gubi urbani identitet koji je već uvelike bio načet nikad do kraja razjašnjenim gašenjem Terranea.

Dva najjača alternativna festivala u zemlji tako su promijenili gradove domaćine; ono što je ostalo od Terranea polako se već prošle godine dislociralo u Zadar, a svoj novi dom našlo je i SuperUho. Uskoro ćemo doznati i gdje.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X