Susret suvremenog plesa i punka – Mašinko ima novi video singl ‘Izgubljenom vremenu’

Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i video spot ‘Izgubljenom vremenu’ s aktualnog albuma ‘Danas ću, sutra ću’. Uz reference na povijesne likove, grčku i rimsku mitologiju, ‘Izgubljenom vremenu’ stoji kao himnično promišljanje o prolaznosti života.

Mašinko ‘Izgubljenom vremenu’

„Koje su naše motivacije? Što želimo? Ima li pravednost ikakvu težinu? Kant, Hegel ili Fichte? Kako se sjećamo? Čega se sjećamo? Kod mrtvih…kod dalekih…kod preboljenih? Da li je sve već odavno napisano… u Gilgamešu…Tukididu ili Ibn Khaldunu? Kako se nosimo sa smrću? Ili naprosto tko zasluzuje referencu…Tex Willer…Mort Cinder ili Maus? Kant“, komentira inspiraciju za tekst pjesme autor Srđan Grbić, basist Mašinka.

Glavnu ulogu u video spotu nosi mlada plesačica Anđela Marković, buduća maturantica Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje koja se obrazuje za zanimanje “scenski plesač”. Njezina neopterećena i srčana improvizacija predstavlja netipični spoj dvije raizgled potpuno nespojive stvari, suvremeni ples i punk glazbu. Režiju i produkciju spota potpisuje Marko Nemec, a DOP i montažu Hrvoje Baudoin. Za glazbu i aranžman zaslužan je Mašinko, snimanje je odradio Mark Mrakovčić koji uz Leonarda Klaića i Mašinko potpisuje i produkciju. Miks potpisuje Leonard Klaić, a mastering Luka Tralić Shot.

Singl „Izgubljenom vremenu“ nalazi se na posljednjem studijskom albumu Mašinka, „Danas ću, sutra ću“ izdanim za Dostavu Zvuka & Dirty Old Label. Ovaj „pop punk rekvijem za milenijalce“, kako ga je nazvala kritika, dobio je i epitete „odmjerenog, ubojitog i preciznog; odličnog punk albuma kojem je teško pronaći manu“.Album je digitalno dostupan putem kanala Youtube i Bandcamp stranice benda, kao i na svim streaming servisima.

Početkom godine Mašinko su rasprodanim koncertom u Vintage Industrialu proslavili 10 godina benda. Iza sebe imaju eksplozivni prvijenac „Mašinko“ (2010.), hitoidnog nasljednika „Svugdje je doma, al lijepo je najljepše“ (2014.) te dva split albuma – „Frakturko“ (2011.) s bendom Fraktura mozga i „Godina majmuna / Majmun godine“ (2016.) s Debelim precjednikom. Prije novog albuma „Danas ću, sutra ću” (2020.) izašao im je maxi singl „Punim plućima / Veća lopata“(2018.) s kojeg su oba singla dobila spotove, baš kao što je i posljednje izdana punk rock petarda„Cmrok 2“ u kojoj su opjevali nezaobilazan gradski lokalitet Jakuševac, te bacili prozivku vladajućima i apatičnim građanima.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X