Suvremena slovenska scena – se razmemo, ne?

‘Suvremena slovenska scena’, ciklus u tri nastavka emisije ‘Slušna obmana’ koju uređuje i vodi Vid Jeraj otvoren je u nedjelju, 20. travnja u 22 sata kao partnerski mini-projekt Radija 808, Ravno do dna i Galerije Greta. Namjera je ovog ciklusa domaćoj javnosti predstaviti glokalni fenomen slovenske klupske scene i njezinog usmjerenja prema (tzv.) elektroakustici i konceptu otvorene forme kroz metodu improvizacije.

Aldo Ivančić (Foto: Discogs.com)

Prva je emisija predstavila albume prvijence grupa Trus! i Litošt u kojima djeluje Boštjan Simon, skladatelj, saksofonist, filozof, multi-instrumentalist i voditelj malih sastava. Grupa Litošt pokrenula je i pitanje korištenja tzv. otvorene matrice – kao debatu ‘matričara’ i muzičara…

U nastavku, već ove nedjelje predstavljamo glumicu i vokalisticu Irenu Tomažin (27. 4.), te Alda Ivančića (4.5.), hrvatsko-slovenskog skladatelja i producenta, te vođu malih sastava, kao i label-managera. U suradnji s Galerijom Greta, najavljujemo i izložbu video-radova grupe Borghesia koja se ima održati u njihovu prostoru 9. i 10. svibnja.

U suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra u Zagrebu, emisija će studijskim razgovorom uživo predstaviti i nastupajuće s Izloga suvremenog zvuka; Danijela Detonija i Gorana Jurkovića (27.4.); Nenada Kovačića i Kaju Farszky (4.5.)…

Festivalsko će se izdanje Izloga suvremenog zvuka održati od 7-10. svibnja u prostorima Teatra &TD i MM Centra, te tijekom četiri dana predstaviti više od 80 sudionika (glazbenika/ca i skladatelja/ica) iz sedam zemalja, predstavljajući se kroz 30 koncerata, razgovora pred publikom, AV-projekata, predavanja i zvučnih instalacija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X