Suvremena slovenska scena – se razmemo, ne?

‘Suvremena slovenska scena’, ciklus u tri nastavka emisije ‘Slušna obmana’ koju uređuje i vodi Vid Jeraj otvoren je u nedjelju, 20. travnja u 22 sata kao partnerski mini-projekt Radija 808, Ravno do dna i Galerije Greta. Namjera je ovog ciklusa domaćoj javnosti predstaviti glokalni fenomen slovenske klupske scene i njezinog usmjerenja prema (tzv.) elektroakustici i konceptu otvorene forme kroz metodu improvizacije.

Aldo Ivančić (Foto: Discogs.com)

Prva je emisija predstavila albume prvijence grupa Trus! i Litošt u kojima djeluje Boštjan Simon, skladatelj, saksofonist, filozof, multi-instrumentalist i voditelj malih sastava. Grupa Litošt pokrenula je i pitanje korištenja tzv. otvorene matrice – kao debatu ‘matričara’ i muzičara…

U nastavku, već ove nedjelje predstavljamo glumicu i vokalisticu Irenu Tomažin (27. 4.), te Alda Ivančića (4.5.), hrvatsko-slovenskog skladatelja i producenta, te vođu malih sastava, kao i label-managera. U suradnji s Galerijom Greta, najavljujemo i izložbu video-radova grupe Borghesia koja se ima održati u njihovu prostoru 9. i 10. svibnja.

U suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra u Zagrebu, emisija će studijskim razgovorom uživo predstaviti i nastupajuće s Izloga suvremenog zvuka; Danijela Detonija i Gorana Jurkovića (27.4.); Nenada Kovačića i Kaju Farszky (4.5.)…

Festivalsko će se izdanje Izloga suvremenog zvuka održati od 7-10. svibnja u prostorima Teatra &TD i MM Centra, te tijekom četiri dana predstaviti više od 80 sudionika (glazbenika/ca i skladatelja/ica) iz sedam zemalja, predstavljajući se kroz 30 koncerata, razgovora pred publikom, AV-projekata, predavanja i zvučnih instalacija.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X