Svećenik revoltiran na Šajetu jer je kritizirao dozvolu za javno okupljanje u crkvama

Svećeni Kristijan Zeba: ‘Ne mogu shvatiti da se uvijek vrijeđa nas, zašto se nije obukao u hodžu ili zašto nije stavio turban na glavu. Cijelo vrijeme se obezvrjeđuje nas katolike.’

Grupa Fiesta (Izvor: Fiuman.hr)

Svećenik Kristijan Zeba komentirao je ponašanje domaćih glazbenika na Facebook stranici Župe sv. Križ jer prosvjeduju što je u crkvama dopušteno javno okupljanje dok su svi ostali oblici okupaljanja još uvijek zabranjeni, javlja portal Fiuman.hr.

Zeba se posebno okomio na Šajetu koji je dan prije na istom portalu održao propovijed s grupom Fiesta i tom prilikom kazao: “Braćo i sestre, okupili smo se ovdje putem društvenih mreža da vas obavijestim da od drugog svibnja ponovno možete zvati Šajetu i njegov band u svoje župe. Kako i zašto? Ovih dana, braćo i sestre, svjedoci smo napadima na crkvu zato što su dozvoljena vjerska okupljanja i duša me boli kada umjetnici napadaju kako se mi ne možemo okupljati, a vjerska okupljanja se mogu održavati. Pa, dame i gospodo, braćo i sestre, ima li sličnije djelatnosti od pop-rock koncerta i jedne mise?”

Revoltirani Zeba je izjavio u svojoj video poruci (koja je tijekom dana skinuta s Facebook): “Šajeta je povrijedio nas kršćane do kraja, sve naše vjerske osjećaje koje imamo i usporedio nas je s rock koncertom. Tko ima dozvolu obući se u svećeničko kleričko odijelo, stati kao na oltar i obezvrijediti naše vjerske simbole koji su za nas svetinja. Ovim putem pozivam medije kao svećenik i nadam se da ćete se ograditi od ovih provokacija i ružnih izričaja. Ne mogu shvatiti da se uvijek vrijeđa nas, zašto se nije obukao u hodžu ili zašto nije stavio turban na glavu. Cijelo vrijeme se obezvrjeđuje nas katolike. Pitam ja njega je li on uopće katolik. Ako je, ja bih ga zamolio da napusti katoličku vjeru u prijeđe u nešto drugo. Ja kao svećenik sam jako povrijeđen i ovaj njegov nastup u meni je izazvao uistinu revolt. Mogu reći da mi je žao da ovakvi ljudi sebe nazivaju umjetnicima”, prenosi Fiuman.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X