Svestrana umjetnica Ane Paška objavila je svoj kratki glazbeni film ‘CilinDAR’

Ane Paška na svom YouTube kanalu objavila je kratki glazbeni film ‘CilinDAR’ , specifičan po svom osebujnom vizualnom izričaju.

Ane Paška ‘CilinDAR’

„Kada sam prvi put vidjela to mjesto, osjetila sam snažnu stvaralačku erupciju i neobičan energetski utisak prepoznavanja, kao da sam u takvoj atmosferi proživjela jedan bezimeni život. Odlučila sam zabilježiti tu vrstu sjećanja ne znajući kakav će biti rezultat. Na kraju krajeva, ili početaka, takav pristup kreaciji me najviše veseli“, objašnjava Ane Paška o nastanku filma snimljenog u jednom kamenolomu na otoku Pagu.

Film je prikazan na festivalima diljem svijeta, u Nigeriji, Floridi, Londonu, Iranu, Portugalu, Montani, Indiji, Las Vegasu, Coloradu, Rijeci, Zagrebu. Nekoliko puta bio je finalist natjecanja, a na Reviji studentskog filma u Zagrebu dobio je Posebno priznanje žirija za 2019. godinu.
Film je nastao kao studentski rad na MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

U međuvremenu je Ane Paška, inače diplomirana dramaturginja i izvođačica, završila studij Filma i videa na UMAS-u. „Veselim se što svoju ljubav prema kazalištu, izvedbi, glazbi i literaturi sada mogu i želim objediniti u mediju filma i videa, kao jedan specifičan zapis različitih motiva svog života, u kojem se vizije, snovi, i drugi bljeskovi isprepliću i čine jednu zgusnutu masu unutarnjih svjetova koji čekaju da tek budu otkriveni.“

Snimatelji filma su Kaja Zulin, Ante Majić i Andrea Resner, kostimografkinje i rekviziterke Miranda Vidović i Andrea Resner, glazbu su radile Ane Paška i Tanja Vežić, a montažu potpisuje Lela Zulin.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X