Svjetski dan glazbe će se u Šibeniku slaviti od jutra do mraka

Hrvatska glazbena unija Podružnica Šibenik najavljuje proslavu Svjetskog dana glazbe u Krešimirovom gradu u petak 21. lipnja od jutarnjih sati pa do mraka.

Svjetski dan glazbe u Šibeniku

U Šibeniku ove godine bogat glazbeni program počinje u 11:00 sati ispred Muzeja grada Šibenika gdje će nastupiti klape, nastavlja se u 20 sati ispred kluba Azimut gdje sviraju G&B Team Building duo, Ivana Prgin Combo Jazz te mladi bendovi Aracataka i Freston.

„Slavimo glazbu jer glazba je život i čista ljubav“, poručuju iz Hrvatske glazbene unije Podružnica Šibenik dok najavljuju obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana glazbe sa više od 300 glazbenika po cijeloj Hrvatskoj.

Hrvatska glazbena unija i ove godine organizira proslavu Svjetskog dana glazbe. Preko 300 glazbenika nastupit će u petak, 21. lipnja, na atraktivnim lokacijama u gradovima diljem Hrvatske, kako bi svoje muziciranje i glazbu poklonili namjernicima, slučajnim prolaznicima i turistima.

Bogati program za ovogodišnji Svjetski dan glazbe, održat će se u centru Zagreba, Osijeka, Pule, Šibenika, Splita, Solina, Đakova, Rijeke, Zadra, ali i brojnih manjih mjesta i gradova poput Oroslavja, Klane, Krka, Malinske, Grižnana, kao i na samoj Učki.

Svjetski dan glazbe međunarodna je manifestacija kojom se slavi glazba. Obilježava se prvog dana ljeta u vrijeme najdužeg i dana i najkraće noći.

Proslava Svjetskog dana glazbe uvela je Hrvatsku u svjetski lanac države koje na sličan način sviraju, pjevaju, slušaju i žive glazbu te je i u nas postala tradicionalna cjelodnevna manifestacija koja naglašava važnost u svakodnevnom životu. Ideja obilježavanja važnosti glazbe je krenula 1976. godine u Francuskoj, gdje je američki glazbenik Joel Cohen, radijski DJ, predložio cjelodnevno uživanje u glazbi tijekom prvog dana solsticija. Pet godina kasnije, tadašnji je francuski ministar kulture Jack Lang, prihvatio inicijativu te je uzdignuo na nacionalnu razinu. Prva takva proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival glazbe) je održana 21. lipnja 1982. u Parizu. Do danas se preko 110 zemalja na svim kontinentima s gotovo 500 gradova pridružilo obilježavanju Svjetskog dana glazbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X