Svjetski poznati DJ, Alan Walker, za scenografiju novog spota izabrao monumentalne spomenike NOB-a

Alan Walker, svjetski poznati DJ, posljednji je videospot za pjesmu ‘Darkside’ snimio u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. I ne bi to bio prvi ni posljednji takav slučaj, snimale su se na ovim prostorima i veće stvari, od Winnetoua do Igre prijestolja, no Alan Walker je kao izričite lokacije izabrao one na kojima su podignuti monumentalni spomenici NOB-a.

  • 6
    Shares
Alan Walker ispred spomenika Revolucije naroda Moslavine pokraj mjesta Podgarić (izvor: screenshot YouTube)

Spot je već sad pregledan više od 9 milijuna puta na YouTubeu, a u njemu se Walker nalazi ispred veličanstvenih spomenika poput onoga podignutog u sjećanje na Bitku na Sutjesci, u Tjentištu (Bosna i Hercegovina), ili spomenika Revolucije naroda Moslavine u Podgariću.

Monumentalna skulptura u Tjentištu, izgrađena 1971. godine, djelo je kipara Miodraga Živkovića. Riječ je o jedinom preživjelom djelu Memorijalnog kompleksa koji se, za rata u BiH, nije dao rušiti isključivo iz tog razloga što je nedostajala tona eksploziva da ga se pretvori u prašinu.

Spomenik Revolucije naroda Moslavine u Podgariću izradio je Dušan Džamonja. Na njemu je radio dvije godine, a otvorio ga je, svečano, 7. rujna 1967. godine Josip Broz Tito. Na prilazu do spomenika nalazi se spomen-kosturnica u kojoj su sahranjeni posmrtni ostaci oko 1000 poginulih i umrlih boraca u partizanskim bolnicama s tog područja.

Inače, Alan Walker, nekoć poznat i pod imenom DJ Walkzz, je norveški producent i DJ koji je svjetsku pozornost ulovio singlom “Faded” iz 2015. godine. Singl je dobio platinasti certifikat u višše od 10 zemalja, a prošle ga je godine jedan od najrelevantnijih glazbenih magazina čije je uže područje interesa elektronska glazba, DJ Mag, pozicionirao na 17. mjesto 100 najboljih svjetskih DJ-eva.

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X