Tamara Obrovac na novim nastupima predstavlja TransAdriatic quartet

Novi projekt svestrane istarske jazz glazbenice pod nazivom TransAdriatic quartet imat će u sljedećih nekoliko dana svoje premijerne scenske nastupe.

Tamara Obrovac (Foto: Mare Milin)
Tamara Obrovac (Foto: Mare Milin)

Glazbeni materijal koji je kvartet pripremio za sve jazz entuzijaste bit će predstavljen u Sloveniji nastupom u Kopru 11. veljače (Pokrajinski muzej), dok će koncerti u Hrvatskoj obuhvatiti Rovinj (MMC, 13. veljače) i Pulu (INK, 14. veljače).

TransAdriatic quartet sastav je koji uz dugogodišnje suradnike i prijatelje Tamaru Obrovac i bubnjara Krunoslava Levačića u svojim redovima ima i dva značajna predstavnika suvremene talijanske jazz scene – pijanista Stefana Battagliu te kontrabasista i violončelista Salvatorea Maiorea.

“Jedva čekam čuti kako će nove pjesme zazvučati u izvedbi ovih sjajnih glazbenika, a uvijek se veselim i koncertima, pogotovo pred domaćom publikom koju posebno volim”, kaže Tamara o predstojećim nastupima u Sloveniji i Hrvatskoj.

Stefano Battaglia i Salvatore Maiore snimili su velik broj ploča za svjetski priznate izdavačke kuće kao što su Universal te ECM Records, jednu od najznačajnijih etiketa po pitanju suvremene jazz glazbe.

Ovi sjajni glazbenici već su surađivali u legendarnom Stefano Battaglia triju, a sad će u sklopu TransAdriatic quarteta zajedno s Tamarom Obrovac i Krunom Levačićem predstaviti nove skladbe u kojima Tamara Obrovac spaja Istru i suvremeni jazz.

Osim na spomenutim koncertima, kvartet će svoj materijal predstaviti i 15. veljače na HRT-u, tijekom snimanja emisije „Garaža“ čije je emitiranje predviđeno za ožujak.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X