Tamo gdje je bio slavni Terraneo Festival sada je divlje odlagalište otpada

O situaciji u Šibeniku Facebook status je napisao Mate Škugor, jedan od organizatora koji je prije 11 godina upravo s Terraneom ucrtao Šibenik na kartu europskih ljetnih destinacija.

Ovdje se od 2011. do 2013. održavao Terraneo festival – Foto 1 (Izvor: Mate Škugor / Facebook)

Facebook status Mate Škugora prenosimo u cijelosti:

“Na ovom su mjestu (foto 1) koncerte odsvirali Swans, The Jon Spencer Blues Explosion, Future of the Left i The Toronto Drug Bust. Tijekom prethodna dva dana nastupili su 65daysofstatic, The Notwist, Anna Calvi, Stephen Malkmus & the Jicks, Dan Mangan, We Were Promised Jetpacks, Kandžija i mnogi drugi sjajni glazbenici. Danas je to postalo odlagalište kamenja iskopanog tijekom građevinskih radova u Šibeniku i okolici. Susjedna daleko veća površina (foto 2), na kojoj se nekad nalazila glavna pozornica Terranea, u potpunosti je zatrpana građevinskim otpadom.

Ovdje se od 2011. do 2013. održavao Terraneo festival – Foto 2 (Izvor: Mate Škugor / Facebook)

Već su između prva dva izdanja ovog festivala prvi korisnici dijela velikog prostora nekadašnjeg vojnog kompleksa, građevinski otpad počeli ilegalno odlagati tamo gdje su se u to vrijeme nalazile garderobe navedenih izvođača. Vijest o divljem odlagalištu, gdje vas nitko ne sprečava iskrcati kamenje, zemlju ili šutu, ubrzo se proširila te su taj prostor počeli koristiti građevinari iz čitavog grada, a sudeći po njegovoj današnjoj količini, i županije. S obzirom na to da se očito pazi da se korisni materijal (kamenje) odlaže zasebno, čini se da postoji određeni red i da vladajući ovakvu praksu ili prešutno toleriraju, ili je ovo u međuvremenu postao službeni građevinski deponij. Budući da je ulaz potpuno slobodan, da nigdje nema nikakvih službenih tabli i oznaka, te da nitko ne kontrolira tko, što i gdje iskrcava, rekao bih da je u pitanju ono prvo – ilegalni deponij koji ima prešutni blagoslov vlasti.”

Saznajte kako je sve počelo 2011. godine:

Od sulude ideje do najboljeg hrvatskog festivala…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X