Target ‘Krhko je znanje’ – samo tvrdo

Možda je krhko znanje, no Targetovo hip-hop znanje itekako je na čvrstim i neoborivim temeljima.

Target ‘Krhko je znanje’

Malo je tako prepoznatljivih glasova i ljudi koji su na sebi svojstven i specifičan način obilježili našu hip-hop scenu kao što je Target. Čovjek čiji je freestyle bio inspiracija mnogima i čovjek čije rimovanje nijednog klinca koji je tih godina provodio svaki utorak uz Radio 101 i „Blackout“ nije ostavljalo ravnodušnim, izbacio je nakon dugo vremena svoj samostalni album nazvan „Krhko je znanje“.

Premda smo svi očekivali dugo najavljeni povratnički materijal grupe Tram 11, Target je odlučio za početak izbaciti novi samostalni album koji se uglavnom sastoji od Targetovih promišljanja o svojoj karijeri, hip-hopu danas i jučer, te njegovih prisjećanja na stare dane i sve grupe u kojima je bio. Konkretno, reperske teme za repersku publiku.

Uvodna i naslovna „Krhko je znanje“ pokazuje Targeta u onom svijetlu u kojem ga najbolje znamo, prati ga jednako odličan i bombastičan beat. Isto vrijedi za najavni single „Kako spada“ koji uz malo sreće može postati pravi koncertni favorit na budućim nastupima.
U „To je aight“ Taco se prisjeća svojih početaka sa grupom Young Lordz, početaka Tram 11 pa sve do njihovog legendarnog comebacka u Domu sportova prije četiri godine. Pravi je gušt čuti stvar „Mic masta T“ koja atmosferom djeluje kao nastavak General Woovog hita „Repchuga“, koji je obilježio njegov album „Verbalni delikt“ iz 2011. „Mane štani“ je također prava bomba, odličan Target, odličan beat i uz već spomenutu naslovnu stvar i singl „Kako spada“, najjači trenutak albuma.

Gostovanja variraju. Slaba su i pomalo nepotrebna na pjesmama „Opet smo u formi“ gdje se pojavljuje Crnee i „K’j ti je“ gdje gostuje Dante, jednostavno oba MC-ija nisu ni blizu Targetove razine. No zato, odlično zvuče „Daleko od bratstva“ gdje Target i Suicidal jedan za drugim, naizmjenično komentiraju društvo, politiku i ostalo čega su se prisjetili u tom trenutku dok je „Bez pameti“ odlična vožnja jedanaesticom uz naravno Generala Wooa. Potonja je optimističnija najava novog albuma za Tram 11 za razliku od prošlogodišnjeg objavljenog singla.

Za zbilja odlične instrumentale zadužen je niz mlađih beat makera i to je još jedan ogroman plus ovog albuma i teško da ako ste ljubitelj hip-hopa nećete zaklimati glavom na većinu pjesama ili barem slušati u vožnji ovaj album. Target je davno ostvario unikatnost koju ovakvim albumima može samo dokazivati iznova i na primjeren je način obilježio četvrt stoljeća svojeg stvaralaštva.

Ovdje nema komercijalnih singlova i namijenjen je onoj tvrdokornoj rap publici. Generalno, možda je krhko znanje, no Targetovo hip-hop znanje itekako je na čvrstim i neoborivim temeljima.

Ocjena: 7/10

(Menart, 2021.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X