TBF na terasi Boogalooa – ima nam pomoći

TBF su nastupili u subotu na terasi zagrebačkog kluba Boogaloo u večeri prepunoj koncertnih događanja.

TBF na terasi Boogalooa (Foto: Ivan Dukić / Sounguardian)

Subotnja večer na terasi Boogalooa protekla je u znaku TBF-a. Kultna splitska šestorka dobro je raspjevala i u okviru svih postojećih mjera rasplesala punu terasu Bogalooa. Zar je to moguće, upitao se Saša Antić na početku nastupa koji je otvoren UV zrakama, a sunce je u svakom smislu zasjalo nad Boogaloom.

Večer hitova je nastavljena s “Esej” i “Život je lijep”, a dobar dio izvedenoga možemo i nazvati soundtrackom današnjeg vremena. Tako je “Pozitivan stav” aktualniji nego ikad prije, a snažna “Heroyix” je glasna poruka onoj struji koja je srećom glatko poražena na zagrebačkim izborima prošle nedjelje a htjela nas je vratiti u gustu maglu i mračnu prošlost.

TBF na terasi Boogalooa (Foto: Ivan Dukić / Sounguardian)

“Grad spava” i “Uvik kontra” odlično su nastavile niz. Suvišno je reći kako su i bend i publika željni live svirke, bilo je to očito u svakom trenutku na koncertu uz minimalne stanke između pjesama.

Zanimljivo je kako je s prošloga albuma “Danas Sutra” izvedena samo “Krist”, no upravo je ta stvar bila jedna od najupečatljivijih prošle večeri. S “Genijem”, “Malo san maka” i “Smakom svita” došli smo do kraja regularnog dijela, a prvi bis otvoren je žestokom, grmljavinskom i pomalo psihodeličnom izvedbom “Bog i Zemljani”. O zbornom pjevanju i repanju publike ne treba trošiti riječi, opet zanimljivo aktualna “Lud za njom”, “Fantastična” ili “Nostalgična” samo su neki od primjera. Za sam kraj izabrana je “Alles gut” i doista se činilo kako nam “Ništa neće ovu večer pokvarit”.

TBF na terasi Boogalooa (Foto: Ivan Dukić / Sounguardian)

Zanimljivo je kako se bend prilikom nekih izvedbi npr. “Fantastične” ili “Smaka svita” upuštao u lagani svojevrsni jam session koji je samo pojačao dojam kako istinski svi uživaju u svirci. Da smo u staronormalnim okolnostima, okorijeli fanovi TBF-a bili bi možda razočarani klasičnom best of set listom na kojoj su nedostajale neke manje hitoidne, mračnije i žešće pjesme koje je uvijek lijepo čuti na koncertima no, ako uzmemo sve u obzir, sjajno odsviran koncert prepun dobrog raspoloženja i one dobro poznate izmjene energije Tbf-ovaca s publikom.

Sudeći po svim aktualnim koncertnim zbivanjima, Grad ipak ne spava. Zaista, “Odjeb je lansiran”, ali najvažnije je “Ima nam pomoći”. Imao sam priliku biti na nekoliko koncerata u novonormalnom, no tek sam te subotnje večeri povjerovao kako se koncerti uistinu vraćaju na onaj način u kojem najviše uživamo u njima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izdvojeno

Idi na Vrh
X