TBF na terasi Boogalooa – ima nam pomoći

TBF su nastupili u subotu na terasi zagrebačkog kluba Boogaloo u večeri prepunoj koncertnih događanja.

TBF na terasi Boogalooa (Foto: Ivan Dukić / Sounguardian)

Subotnja večer na terasi Boogalooa protekla je u znaku TBF-a. Kultna splitska šestorka dobro je raspjevala i u okviru svih postojećih mjera rasplesala punu terasu Bogalooa. Zar je to moguće, upitao se Saša Antić na početku nastupa koji je otvoren UV zrakama, a sunce je u svakom smislu zasjalo nad Boogaloom.

Večer hitova je nastavljena s “Esej” i “Život je lijep”, a dobar dio izvedenoga možemo i nazvati soundtrackom današnjeg vremena. Tako je “Pozitivan stav” aktualniji nego ikad prije, a snažna “Heroyix” je glasna poruka onoj struji koja je srećom glatko poražena na zagrebačkim izborima prošle nedjelje a htjela nas je vratiti u gustu maglu i mračnu prošlost.

TBF na terasi Boogalooa (Foto: Ivan Dukić / Sounguardian)

“Grad spava” i “Uvik kontra” odlično su nastavile niz. Suvišno je reći kako su i bend i publika željni live svirke, bilo je to očito u svakom trenutku na koncertu uz minimalne stanke između pjesama.

Zanimljivo je kako je s prošloga albuma “Danas Sutra” izvedena samo “Krist”, no upravo je ta stvar bila jedna od najupečatljivijih prošle večeri. S “Genijem”, “Malo san maka” i “Smakom svita” došli smo do kraja regularnog dijela, a prvi bis otvoren je žestokom, grmljavinskom i pomalo psihodeličnom izvedbom “Bog i Zemljani”. O zbornom pjevanju i repanju publike ne treba trošiti riječi, opet zanimljivo aktualna “Lud za njom”, “Fantastična” ili “Nostalgična” samo su neki od primjera. Za sam kraj izabrana je “Alles gut” i doista se činilo kako nam “Ništa neće ovu večer pokvarit”.

TBF na terasi Boogalooa (Foto: Ivan Dukić / Sounguardian)

Zanimljivo je kako se bend prilikom nekih izvedbi npr. “Fantastične” ili “Smaka svita” upuštao u lagani svojevrsni jam session koji je samo pojačao dojam kako istinski svi uživaju u svirci. Da smo u staronormalnim okolnostima, okorijeli fanovi TBF-a bili bi možda razočarani klasičnom best of set listom na kojoj su nedostajale neke manje hitoidne, mračnije i žešće pjesme koje je uvijek lijepo čuti na koncertima no, ako uzmemo sve u obzir, sjajno odsviran koncert prepun dobrog raspoloženja i one dobro poznate izmjene energije Tbf-ovaca s publikom.

Sudeći po svim aktualnim koncertnim zbivanjima, Grad ipak ne spava. Zaista, “Odjeb je lansiran”, ali najvažnije je “Ima nam pomoći”. Imao sam priliku biti na nekoliko koncerata u novonormalnom, no tek sam te subotnje večeri povjerovao kako se koncerti uistinu vraćaju na onaj način u kojem najviše uživamo u njima.

Zadnje od Izdvojeno

Idi na Vrh
X