Teatar.hr Nagrada publike – ‘Dream of Life’ sa Senkom Bulić proglašena najboljom predstavom

Više od 80.000 glasova odlučilo je o dobitnicima trećih Teatar.hr Nagrada publike u 10 kategorija, a laureati su nagrađeni na velikoj svečanosti dodjele nagrada u petak 21. studenog u Tvornici kulture.

Senka Bulić kao Patti Smith na dodjeli Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture
Senka Bulić kao Patti Smith na dodjeli Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture

Treća dodjela Teatar.hr Nagrada publike, jedine regionalne nagrade za izvedbene umjetnosti o kojoj odlučuju isključivo gledatelji, zbila se u petak navečer u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Za laureate u deset kategorija i dva kruga glasanja pristigao je čak 80.761 glas, što je dvostruko više no u prošlogodišnjem izboru, a po prvi je put jedna od kategorija postala i regionalna.

Na dodjeli su i opet izvedeni samo za tu priliku uvježbani glazbeni brojevi, nastali u suradnji domaćih kazalištaraca i glazbenika s all stars bandom ponajvoljih domaćih instrumentalista.

Remi, solistica Elementala i Ante Perković izveli su samo za tu priliku napisan glazbeni broj, Ivana Sajko i AZOT interpretirali su tekst velikana Zvonimira Bajsića, a Anita Valo iz Meritas – Arsena Dedića u “Ono sve što znaš o meni”. Jedna od najvećih opernih zvijezda u usponu, Matija Meić pokazao je da podjednako suvremeno vlada i punkom i swingom i diskom, dok je Hana Hegedušić izazvala ovacije interpretacijom skladbe “Nothing Comapress 2 U”.

Dodjela je ujedno bila i proslava 15. rođendana najstarijeg domaćeg portala u kulturi, Teatra.hr, kojem su podršku kao prezenteri došla pružiti i imena poput Zorana Šprajca ili Zorana Kostića Caneta, frontmana sastava Partibrejkers i Škrtice, ali i mladih glumačkih zvijezda iz filmova o Koku, Nina Mileta i Filip Mayer.

Dodjela Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture
Dodjela Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture

Najboljom izvođačicom godine proglašena je prvakinja Baleta HNK u Zagrebu, Edina Pličanić, a izvođačem Gavellin – Ozren Grabarić. Nagradu za najbolji novi dramski tekst osvojile su Žene u crvenom, Davora Špišića, skandalom godine proglašeno je izdvajanje od tek 0.49 posto državnog proračuna za kulturu, a najprecijenjenijom produkcijom godine “Aida”, Splitskog ljeta.

U regionalnoj kategoriji, onoj za festival godine, slavio je BITEF što su prisutni popratili velikim aplauzom, dok je proglašenje Ane Karić osobom godine izazvalo – ovacije.

Najviše razloga za slavlje imaju, pak, Senka Bulić i njezini suradnici, jer je njihovo kazalište “Hotel Bulić”, proglašeno najboljim neovisnim teatrom, predstava Dream of life najboljom predstavom, a umalo je nagrađen i redatelj Ivica Buljan. Ipak, nagradu je s minimalnom prednošću osvojio Saša Božić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X