Teatar.hr Nagrada publike – ‘Dream of Life’ sa Senkom Bulić proglašena najboljom predstavom

Više od 80.000 glasova odlučilo je o dobitnicima trećih Teatar.hr Nagrada publike u 10 kategorija, a laureati su nagrađeni na velikoj svečanosti dodjele nagrada u petak 21. studenog u Tvornici kulture.

Senka Bulić kao Patti Smith na dodjeli Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture
Senka Bulić kao Patti Smith na dodjeli Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture

Treća dodjela Teatar.hr Nagrada publike, jedine regionalne nagrade za izvedbene umjetnosti o kojoj odlučuju isključivo gledatelji, zbila se u petak navečer u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Za laureate u deset kategorija i dva kruga glasanja pristigao je čak 80.761 glas, što je dvostruko više no u prošlogodišnjem izboru, a po prvi je put jedna od kategorija postala i regionalna.

Na dodjeli su i opet izvedeni samo za tu priliku uvježbani glazbeni brojevi, nastali u suradnji domaćih kazalištaraca i glazbenika s all stars bandom ponajvoljih domaćih instrumentalista.

Remi, solistica Elementala i Ante Perković izveli su samo za tu priliku napisan glazbeni broj, Ivana Sajko i AZOT interpretirali su tekst velikana Zvonimira Bajsića, a Anita Valo iz Meritas – Arsena Dedića u “Ono sve što znaš o meni”. Jedna od najvećih opernih zvijezda u usponu, Matija Meić pokazao je da podjednako suvremeno vlada i punkom i swingom i diskom, dok je Hana Hegedušić izazvala ovacije interpretacijom skladbe “Nothing Comapress 2 U”.

Dodjela je ujedno bila i proslava 15. rođendana najstarijeg domaćeg portala u kulturi, Teatra.hr, kojem su podršku kao prezenteri došla pružiti i imena poput Zorana Šprajca ili Zorana Kostića Caneta, frontmana sastava Partibrejkers i Škrtice, ali i mladih glumačkih zvijezda iz filmova o Koku, Nina Mileta i Filip Mayer.

Dodjela Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture
Dodjela Teatar.hr Nagrada 2014 u Tvornici kulture

Najboljom izvođačicom godine proglašena je prvakinja Baleta HNK u Zagrebu, Edina Pličanić, a izvođačem Gavellin – Ozren Grabarić. Nagradu za najbolji novi dramski tekst osvojile su Žene u crvenom, Davora Špišića, skandalom godine proglašeno je izdvajanje od tek 0.49 posto državnog proračuna za kulturu, a najprecijenjenijom produkcijom godine “Aida”, Splitskog ljeta.

U regionalnoj kategoriji, onoj za festival godine, slavio je BITEF što su prisutni popratili velikim aplauzom, dok je proglašenje Ane Karić osobom godine izazvalo – ovacije.

Najviše razloga za slavlje imaju, pak, Senka Bulić i njezini suradnici, jer je njihovo kazalište “Hotel Bulić”, proglašeno najboljim neovisnim teatrom, predstava Dream of life najboljom predstavom, a umalo je nagrađen i redatelj Ivica Buljan. Ipak, nagradu je s minimalnom prednošću osvojio Saša Božić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X