Texas u Domu sportova – uspješno prodavanje nostalgije

Hit do hita, tako bi otprilike glasio najkraći opis premijernog hrvatskog nastupa škotske pop skupine Texas.

  • 11
    Shares
Texas u Domu sportova (Foto: Samir Cerić Kovačević)
Texas u Domu sportova (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Za početak moram priznati da me iznenadilo koliko su njihove sada već prilično vremešne uspješnice ostavile traga na ovdašnjoj publici – mali Dom sportova u nedjelju je bio dobrano pun, uz atmosferu kakvu na tuzemnim pop spektaklima najčešće srećemo samo tijekom dvije do tri najpoznatije pjesme.

Texas su koncert otvorili zicerima, odnosno izvedbama svojeg najvećeg hita “I Don’t Want a Lover” i ponajbolje stvari “Summer Son”, izazvavši pravi delirij među okupljenima, većinom ‘regrutiranima’ iz redova onih koji su Texas i njihove suvremenike otkrivali preko MTV-ja ili Hit Depoa. Party, na koji nas je s pozornice neprestano pozivala pjevačica grupe Sharleen Spiteri, nije jenjavao ni u nastavku šetnje kroz bolju prošlost, bilo da se radilo o pjesmama s debija “Southside” (“Everyday Now”), bestelera “White on Blonde” (“Halo, “Say What You Want”) ili onima nešto novijeg datuma, od kojih se po pitanju hitoidnosti s materijalima iz devedesetih može mjeriti tek “The Conversation”.

Texas u Domu sportova (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Uživo, uspjeli su barem donekle popraviti promašaje tipa “When We Are Together” ili “Black Eyed Boy”, kao i svoj vjerojatno najveći nedostatak, pretjeranu ispeglanost zvuka bolno očitu na svim studijskim albumima. Lijepo je bilo primijetiti i da se na bini još uvijek dobro zabavljaju, posebno Sharleen koja je u jednom momentu odlučila provjeriti kakvog su okusa ovdašnje žestice, pokupivši epruvetu od ‘putujućeg prodavača’ cuge.

Gospođa Spiteri je i daleko najjači adut benda te vlasnica vokala sposobnog da skladbi podari neku drugu, dodatnu dimenziju, što se pokazalo izuzetno korisnim u slučaju pjesmuljka zvanog “In Demand” koji je u akustičnoj verziji ugurala među bolje trenutke večeri.

Texas u Domu sportova (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Sve u svemu, bilo je to više nego uspješno prodavanje nostalgije uz koje se moglo solidno provesti, čak i ako se poput potpisnika ovih redaka ni u kom slučaju ne ubrajate u fanove Texasovog konfekcijskim funkom, adult oriented rockom i bjelačkim soulom osamdesetih krojenog popa.

  • 11
    Shares

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X