‘The Artist’ trijumfirao na dodjeli Zlatnih Globusa

Crno bijeli film ‘The Artist’ osvojio je ukupno tri Zlatna globusa na svečanoj dodjeli u Los Angelesu koju je vodio britanski komičar Ricky Gervais.

Prizor iz filma 'The Artist'

„The Artist“ je osvojio nagrade za najbolju komediju, najbolju mušku ulogu u komediji ili mjuziklu (Jean Dujardin) i najbolju filmsku glazbu. „The Descendants“ je proglašen najboljom dramom, a time je i Globus za najbolju dramsku mušku ulogu otišao u ruke Georgeu Clooneyu.

Nagrade za najbolje glavne ženske uloge dobile su Meryl Streep za ulogu Margaret Thatcher u „Iron Lady“ i Michelle Williams za „My Week with Marilyn“. Martin Scorsese je dobio Globus za najboljeg redatelja za 3D film „Hugo“, dok je Steven Spielberg dobio nagradu za animaciju za „The Adventures of Tintin“.

Glumački veteran Christopher Plummer dobio Globus za najbolju sporednu mušku ulogu za film „Beginners“, dok je Octavia Spencer proglašena najboljom sporednom glumicom za ulogu u filmu „The Help“.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tl7vP3ndik0[/youtube]

Iranski film „A Separation“ najbolji je film s neengleskog govornog područja, dok je „Midnight In Paris“ Woodyja Allena dobio Globus za najbolji scenarij, a Madonnina pjesma „Masterpiece“ iz filma „W.E.“ prepoznata je kao najbolja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h_OnK0SrtC8[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X