The Bambi Molesters prekinuli s radom

Sisački The Bambi Molesters su se jučer službeno oprostili od publike.

  • 189
    Shares
The Bambi Molesters u Tvornici kulture (Foto: Izidor Tačković)

“S našom novom pjesmom “Last Summer Song” htjeli bismo se pozdraviti i reći da je naše uzbudljivo putovanje s The Bambi Molesters završilo. Svim dragim prijateljima i r’n’r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine želimo reći jedno veliko HVALA i doviđenja u nekom malom klubu. Dečkima iz grupe The Strange želimo puno uspješnih koncerata”, tim riječima su se od publike i obožavatelja oprostili Lada Furlan Zaborac, Hrvoje Zaborac i Dinko Tomljanović, tj. basistica, bubnjar i gitarist grupe The Bambi Molesters na službenoj Facebook stranici.

Grupa The Strange ujedno se predstavila u novoj formaciji u kojoj su pored Chrisa Eckmanai Dalibora Pavičića i neki članovi riječke grupe My Buddy Moose.

Da nije samo riječ o tome da su Lada, Hrvoje i Dinko izašli iz The Strange projekta, potvrdila je i Lada Zaborac za Ravno do dna: “Nas troje ‘silazimo na ovoj stanici’ iz svih kombinacija. Svima želimo sve najbolje i puno uspjeha.”

Time je nakon 23 godine okončan rad jedne od naših najkvalitetnijih i najcjenjenijih rock grupa općenito.

The Bambi Molesters su osnovani su 1995. u Sisku i probili se instrumentalnim surf rockom, koji potječe iz 1960-ih. Tijekom karijere su pridonijeli razvoju i napretku tog glazbenog žanra i postali jedni od glavnih svjetskih predstavnika surf-rocka.

Nastupali su u Hrvatskoj i u inozemstvu, imali turneje diljem svijeta, a posljednja te vrste bila je po Južnoj Americi. U ljeto 2010., njihov album “As the Dark Wave Swells” u jednom trenutku se našao na 12. mjestu na listi najprodavanijih albuma internetske stranice Amazon u kategoriji rock n’ roll glazbe.

Više puta su bili predgrupa američkoj grupi R.E.M., prijateljevali s njenim članovima i bili glavni inicijatori da R.E.M. nastupi i u Hrvatskoj, u zagrebačkom Domu sportova početkom novog tisućljeća.

Reportaže o albumima Bambi Molestersa objavljivane su u poznatim časopisima kao što su: “Q”, “Uncut”, “The Sunday Times” i “Shindig! Magazine”. Njihove pjesme su se izvodile i izvode se na američkim i britanskim radio postajama. Pjesme su im se našle u brojim ekranizacijama, a posljednji veliki uspjeh te vrsto bilo je uvrštavanje njihove pjesme u globalno popularnu TV seriju “Breaking Bad”.

Gledano po značaju za domaću scenu, The Bambi Molesters bili su jedan od svjetionika kvalitete za sve aktere rock i indie glazbe u svakom pogledu. Sigurno je da će nam nedostajati na pozornicama.

  • 189
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh