The Bambi Molesters prekinuli s radom

Sisački The Bambi Molesters su se jučer službeno oprostili od publike.

The Bambi Molesters u Tvornici kulture (Foto: Izidor Tačković)

“S našom novom pjesmom “Last Summer Song” htjeli bismo se pozdraviti i reći da je naše uzbudljivo putovanje s The Bambi Molesters završilo. Svim dragim prijateljima i r’n’r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine želimo reći jedno veliko HVALA i doviđenja u nekom malom klubu. Dečkima iz grupe The Strange želimo puno uspješnih koncerata”, tim riječima su se od publike i obožavatelja oprostili Lada Furlan Zaborac, Hrvoje Zaborac i Dinko Tomljanović, tj. basistica, bubnjar i gitarist grupe The Bambi Molesters na službenoj Facebook stranici.

Grupa The Strange ujedno se predstavila u novoj formaciji u kojoj su pored Chrisa Eckmanai Dalibora Pavičića i neki članovi riječke grupe My Buddy Moose.

Da nije samo riječ o tome da su Lada, Hrvoje i Dinko izašli iz The Strange projekta, potvrdila je i Lada Zaborac za Ravno do dna: “Nas troje ‘silazimo na ovoj stanici’ iz svih kombinacija. Svima želimo sve najbolje i puno uspjeha.”

Time je nakon 23 godine okončan rad jedne od naših najkvalitetnijih i najcjenjenijih rock grupa općenito.

The Bambi Molesters su osnovani su 1995. u Sisku i probili se instrumentalnim surf rockom, koji potječe iz 1960-ih. Tijekom karijere su pridonijeli razvoju i napretku tog glazbenog žanra i postali jedni od glavnih svjetskih predstavnika surf-rocka.

Nastupali su u Hrvatskoj i u inozemstvu, imali turneje diljem svijeta, a posljednja te vrste bila je po Južnoj Americi. U ljeto 2010., njihov album “As the Dark Wave Swells” u jednom trenutku se našao na 12. mjestu na listi najprodavanijih albuma internetske stranice Amazon u kategoriji rock n’ roll glazbe.

Više puta su bili predgrupa američkoj grupi R.E.M., prijateljevali s njenim članovima i bili glavni inicijatori da R.E.M. nastupi i u Hrvatskoj, u zagrebačkom Domu sportova početkom novog tisućljeća.

Reportaže o albumima Bambi Molestersa objavljivane su u poznatim časopisima kao što su: “Q”, “Uncut”, “The Sunday Times” i “Shindig! Magazine”. Njihove pjesme su se izvodile i izvode se na američkim i britanskim radio postajama. Pjesme su im se našle u brojim ekranizacijama, a posljednji veliki uspjeh te vrsto bilo je uvrštavanje njihove pjesme u globalno popularnu TV seriju “Breaking Bad”.

Gledano po značaju za domaću scenu, The Bambi Molesters bili su jedan od svjetionika kvalitete za sve aktere rock i indie glazbe u svakom pogledu. Sigurno je da će nam nedostajati na pozornicama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X