The Business i Ciroza jetre u Vintage Industrial Baru – Dosta dobar posao

Nakon što su u posljednjih godinu dana Zagreb posjetili Demented Are Go, The Adicts i G.B.H., niz gostovanja olinjalih punk legendi osamdesetih preksinoć su nastavili londonski Oi! huligani The Business.

The Business u Vintage Industrial Baru (Foto: Roberto Pavić)

Za razliku od ostalih navedenih bendova, mora se priznati kako The Business pokazuje određene znakove starenja. Odsvirali su dosta kratak koncert od nekih petnaestak pjesama i kao da su malo zvučali pod osiguračem veći dio nastupa, ali opći dojam je su odradili dosta dobar posao, dostavivši dosta zabave i melodičnih, navijačkih refrena nakupljenoj ekipi u Vintageu, prije nego što se furiozno pozdravili svojim prvim singlom “Harry May”.

Pozitivnom ukupnom dojmu uveliko su pridonijeli momci iz Ciroze jetre čiji je nastup trajao gotovo jednako dugo kao onaj glavnih zvijezda. Stilski raznoliki, ovi momci odaju dojam da sviraju štogod žele svirati, a to što sviraju uglavnom je pod utjecajem beogradskih Direktora, kojima su se i zahvalili na inspiraciji. “Rasplesali” su publiku i pozvani su na bis, što su sigurni znakovi uspješnog nastupa predgrupe.

The Business je pokazao da ima i nos za biznis, budući da su uz nisku cijenu ulaznica (30 kn u pretprodaji) do kraja koncerta uspjeli rasprodati određeni kontingent majica i navijačkih šalova prije kraja koncerta. Kad se sve zbroji i oduzme, iako smo imali prilike gledati gostovanja i žustrijih punk staraca, pretpostavljam da nitko ne može reći da je razočaran nastupom The Business i da se na istome nije zabavio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X