The Hives: Sviđao nam se rad s Joshom Hommeom

Švedski visokooktanski garažni rock bend, tj. jedan od najboljih izvoznih glazbenih proizvoda te skandinavske zemlje objavljuje 5. lipnja svoj peti album ‘Lex Hives’, a priliku za priupitati članove benda o sadašnjem stanju grupe, prebrođenim ovisničkim krizama i novim planovima dobio je i portal Ravno do dna. Telefonski smo razgovarli s bubnjarem Christianom Grahnom tj. Chrisom Dangerousom.

The Hives (Foto: Travis Schneider)

Kako ste zadovoljni s albumom „Lex Hives“?

Chris Dangerous: Za sada smo jako zadovoljni snimljenim materijalom. „Lex Hives“ je vjerojatno najzaokruženiji album koji smo ikad napravili. Pored toga nam je bilo iznimno zabavno raditi na njemu. Morate ga poslušati 200 puta, jer je toliko dobar!

Što je novo, a što staro u grupi?

Chris Dangerous: Jedina stara stvar je da smo i dalje u istoj postavi, a nove su ideje koje su utkane u pjesme „Lex Hives“ albuma. Vjerujem da će to čuti i obožavatelji.

Jeste li još uvijek „brzi i žestoki“?

Chris Dangerous: Dovraga, naravno! Ali smo u nekim dijelovima spori i cool.

Kružile su glasine da su neki članovi benda u posljednje dvije godine imali problema s ovisnošću i da je opstanak benda bio doveden u pitanje i da ste stvari riješili grupnim odlaskom u izolaciju. Je li to istina i kakvo je stanje sada?

Chris Dangerous: Imali smo problema, to je istina! U glasinama uvijek ima doze istine… Najvažnija stvar je da smo riješili problem i da idemo u pravom smjeru. „Lex Hives“ je najbolji dokaz za to.

The Hives 'Lex Hives'

Na „Lex Hives“ albumu ste surađivali i s Joshom Hommeom iz Queens Of The Stone Age, možeš li nešto reći o tom iskustvu?

Chris Dangerous: Producirali smo „Lex Hives“ sami, ali kad smo otišli u Los Angeles kako bi miksali neke stvari odlučili smo to napraviti u Joshovom studiju Pink Duck. Tada smo postali svjesni da nemamo pjesme za B strane budućih singlova, pa smo spontano došli do toga da priupitamo Josha želi li on snimiti neke naše nove pjesme i producirati ih. Sviđala nam se ideja o tome kako netko drugi vidi našu priču, a Homme se činio idealnim za tako nešto. Već smo osjećali i umor od toga da sve odluke donosimo sami. Pričali smo s Joshom o tome, jer smo duže vremena i prijatelji i drago nam je da on pristao. Bilo je istovremeno zabavno i osvježavajuće surađivati s njim,a također smo zadovoljni i s time kako je producirao na kraju te bonus pjesme.

Prethodna dva albuma ste radili za svoj nezavisni label, ali ste ga licencno dali jednoj velikoj diskografskoj kući. S „Lex Hives“ se strategija čini pomalo drugačijom, zar ne?

Chris Dangerous: Tako je. „Tyrannosaurus Hives“ i „The Black And White Album“ smo dali jednom velikom igraču, dok smo „Lex Hives“ također objavili za svoj label, ali smo ga dali licencno u nekoliko diskografskih kuća, pa ćemo vidjeti tko će se od njih bolje brinuti za njegovu distribuciju i promociju. Mislimo da je dobro da postoji taj natjecateljski duh. Kad postoji samo jedan koji određuje sve, taj se lako ulijeni. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X