The Lumineers na 15. INmusicu

Upravo je najavljen još jedan jaki izvođač za ovogodišnji, 15. po redu, INmusic Festival u Zagrebu.

The Lumineers na 15. INmusicu

The Lumineers su američki folk rock sastav iz Denvera, Colorado. Članovi osnivači su Wesley Schultz (glavni vokal, gitara) i Jeremiah Fraites (bubnjevi, udaraljke). Schultz i Fraites započeli su zajedno pisati i nastupiti u Ramseyju, New Jersey 2005. godine. Čelistica i vokalistica Neyla Pekarek pridružila se bendu 2010. godine, a bila je članica do 2018. Lumineers su se pojavili kao jedan od najpopularnijih folk-rock / americana sastava proteklog desetljeća. Zvuk benda u velikoj mjeri crpi inspiraciju iz izvođače koji su utjecali na Schultza i Fraitesa, poput Brucea Springsteena, Boba Dylana i Toma Pettyja. Poznati su po svojim energičnim nastupima uživo i nekoliko hit singlova, uključujući “Ho Hey”, “Stubborn Love”, “Ophelia” i “Cleopatra”.

The Lumineers su objavili tri albuma za američku neovisnu izdavačku kuću Dualtone Records (Dine Alone u Kanadi i Decca / Universal). Njihov je istoimeni prvi album objavljen 2012. godine i zasjeo je na broju 2 na Billboard 200 ljestvici. Potvrđena je trostruka platinsta tiraža u SAD-u i Kanadi, platinasta u Velikoj Britaniji i Irskoj, a zlatna u Australiji. Njihov drugi album, “Cleopatra”, objavljen je 2016. godine i debitirao je na broju 1 na američkom Billboardu 200, kao i na kanadskoj i britanskoj ljestvici albuma. Njihov treći album, naslovljen “III”, objavljen je 13. rujna 2019. godine i njega će ujedno i promovirati na INmusicu ovog ljeta.

The Lumineers su novo pojačanje impresivnog programa INmusic festival #15 uz već objavljene The Killers, Beck i Deftones!

Ulaznice: ovdje.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X