The Rolling Stones objavili snimke s legendarnog tajnog koncerta iz 1977. godine

Izvedbe pjesama ‘Tumbling Dice’ i ‘Hot Stuff’, snimljene su na danas slavnim tajnim koncertima Stonesa u klubu El Mocambo u Torontu održanima u ožujku 1977. godine.

  •  
  •  
The Rolling Stones 1977. (Foto: Helmut Newton)

Prepoznatljivi ritam pjesme „Tumbling Dice” i funkom nošena „Hot Stuff” najavljuju nadolazeće izdanje sa snimkama uzbudljivih El Mocambo nastupa s kraja sedamdesetih o kojima se i danas priča.

Na tim legendarnim tajnim koncertima svirale su se pjesme za sva vremena – od „Mannish Boy” Muddyja Watersa i „Crackin’ Up” Boa Diddleyja, preko klasika kao što su „Let’s Spend The Night Together” i „It’s Only Rock ‘N’ Roll”, pa natrag do bluesa uz Big Maceov „Worried Life Blues” i „Little Red Rooster” Willieja Dixona. „Worried About You” tada je premijerno izveden uživo, a među kultnim hitovima nalaze se još i „Honky Tonk Women” te „Rip This Joint”.

Obje netom otkrivene izvedbe („Tumbling Dice” i „Hot Stuff” ) naći će se i na nadolazećem albumu „Live At The El Mocambo” koji će prvi put u potpunosti biti objavljen 13. svibnja. Album će biti dostupan na dvostrukom CD-u, posebnim vinilnim izdanjima te u uobičajenom digitalnom formatu, a na njemu će se uz sve pjesme odsvirane na koncertu 5. ožujka 1977. naći i tri bonus pjesme s nastupa održanog 4. ožujka 1977. koje je miksao Bob Clearmountain.

Nastup Stonesa na pozornici “El Mo” smatra se jednim od ključnih događaja u povijesti rock glazbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X