The Strange: The Bambi Molesters + Chris Eckman dobitnici 150.000 kn potpore HDS-a

Stručno povjerenstvo HDS-ova natječaja Internacional u skladu s propozicijama raspisanog natječaja odabralo je projekt Dancing Bear Publishinga – The Bambi Molesters + Chris Eckman = The Strange kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kuna za distribuciju i objavljivanje zajedničkog autorskog albuma snimljenog na engleskom jeziku, namijenjenog europskom i svjetskom tržištu.

The Strange
The Strange

“The Bambi Molesters, s glavnim autorom Daliborom Pavičićem na čelu, bend su čija su kvaliteta i talent priznati na međunarodnoj sceni. Često sviraju u inozemstvu; njihove albume distribuirali su i strani izdavači poput Warner Musica, a zajedničkim trudom The Bambi Molestersa i Dancing Bear Publishinga dosta je njihovih djela plasirano u inozemne produkcije (filmove, serije, uključujući i mega popularnu “The Breaking Bad“). Dalibor Pavičić aktualni je dobitnik nagrade HDS-a Milivoj Körbler za autorsko stvaralaštvo u području popularne glazbe. Chris Eckman je kantautor, multiinstrumentalist, skladatelj, producent i osnivač izdavačke kuće koja je dvije godine za redom dobila World Music Expo (WOMEX) nagradu za najbolju etiketu i jedan je od najzaposlenijih glazbenika današnjice. Snimatelj albuma će biti Phil Brown, producenti Phil Brown i Chris Eckman, izdavač Dancing Bear uz inozemnu distribuciju Glitterhouse Records, a nakladnik Dancing Bear Publishing. Stručno povjerenstvo je zaključilo da je taj projekt, s obzirom na ostale pristigle prijave i projekte, u najvećoj mjeri zadovoljio svim postavljenim kriterijima i zahtjevima iz Natječaja, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim već snimljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsku glazbu na međunarodnoj sceni i na taj način ostvari promociju i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta”, stoji u obrazloženju stručnog povjerenstva koje je odlučuje o dodjeli sredstava.

Cilj je natječaja povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, čime se na kvalitetan način ostvariti dodatna prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta. Natječajem se podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo svih žanrova.

Natječaj Internacional po prvi je puta proveden 2012. godine kada je odabran projekt Zlatana Stipišića – Gibonnija „20th Century Man“. Godinu dana kasnije, 2013., potporu je dobila Tamara Obrovac za objavljivanje albuma „Ulika revival“ i „Canto amoroso“ te međunarodnu koncertnu promociju. 2014. godine nagrada je dodijeljena, ali u nepotpunom iznosu i to Zoranu Šćekiću za projekt „Music for piano in five limit Just intonation“. Prošle je godine stručna komisija nakon pregledavanja i preslušavanja pristiglih prijedloga i materijala zaključila kako se neće dodijeliti sredstva za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu jer niti jedna od pristiglih prijava nije zadovoljila kriterije Natječaja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X