Them Moose Rush objavio album ‘Dancing Maze’

‘Pušteni s lanca’, beskrajno zabavni i inventivni – tim su riječima strani mediji već dočarali bjelovarski trojac Them Moose Rush i njihov upravo izdan novi album ‘Dancing Maze’.

Them Moose Rush ‘Dancing Maze’

Ovi drski i nesputani eksperimentatori stvaraju fuziju groovea, psihodelije, prog rocka, noisea, pa i jazza, a glazbeni konoseri u njima čuju luđaštvo Mr Bunglea i Captaina Beefhearta. Uz prepoznatljiv vrišteći vokal te neočekivane glazbene prevrate i rješenja, novi album poigravanje je na još više razina.

„Album smo nazvali ‘Dancing Maze’ jer smatramo da odlično sažima smjer u kojem se naš stil i zvuk razvijaju. Pokušali smo izbalansirati naš groovy (Dancing) i matematički spektar (Maze) i postići da album bude nekonvencionalan, ali u isto vrijeme catchy. Uvijek su nas privlačile nepravilne mjere, a ovdje smo dodatno obratili pažnju da slušatelj ne ide za tim, već doživi nešto uzbudljivo, a da ni sam ne zna opisati zašto. Mi već odavno ne čujemo uopće kad je neka mjera 3/4, 7/8 ili 4/4, već jednostavno stvaramo glazbu koja se spontano kanalizira kroz nas“, objašnjava Nikola Runjavec, vokal benda.

Sve pjesme na albumu nazvali supo imenima likova koji plešu kroz labirint gdje svaki od njih ima jedinstveni put i atmosferu kojom pristiže do cilja. Nekad su to poznate osobe, poput Dolly Parton koja u jednoj pjesmi brije svoje majmune (!), no naglašavaju da odabir osoba nema nikakve veze s preferencijama benda. Snimanje i produkciju potpisuju zajednički Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush. Za miks i master zaslužni su Mark Mrakovčić i Them Moose Rush. Artwork je kreacija benda.

Album je dostupan na svim streaming servisima, Youtube kanalu benda i Bandcamp stranici gdje sutrenutno u preorder ponudi i fizička izdanja (vinil i CD) te pripadajući merch.

Popis pjesama:

01. Ray’s Dancing Maze
02. Jeff’s Transcending
03. Annie’s Moles
04. Jerry’s Bacon Flavored Vegan Potion
05. Jude’s Got Another
06. Dolly’s Wedding Song
07. Nigel’s Food Falling
08. Sonny’s Hidden Money
09. Yvonne’s Getting On
10. Chris’s Cake Crisis
11.Jack’s Secret Algorithm

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X