This must be for you – darivanje umjetničkih djela slučajnim prolaznicima

Pokazati ljudskost moguće je i bez poklona, ovaj primjer umjetničke intervencije upravo to želi poručiti.

'This must be for you'

Je li altruizam u modi? Jest, ali u Velikoj Britaniji. Umjetnički projekt nazvan “This must be for you” pokrenut u Londonu još od rujna polako ali sigurno osvaja simpatije sugrađana neobičnom akcijom darivanja umjetničkih djela slučajnim prolaznicima, a svrhu promocije ljudskosti i lijepog ponašanja na dnevnoj bazi.

Anonimno darivanje za ljepši nastavak dana TMBFY neprofitna organizacija pobliže objašnjava riječima: “Nije potrebno puno da vam dan bude ljepši, a isto tako je prelagano zaboraviti činiti male stvari. Odlučili smo povratiti vjeru u ljudski rod našim anonimnim darom za tebe. Budno pazite da ne propustite svoj poklon negdje, i ako vas je razveselilo to što ste dobili možda bi ste i sami mogli napraviti nešto slično za nekoga. U TMBFY bavimo se promocijom kreativnosti na novi, opipljiv način. Darivanju ne želimo samo kako bismo širili ljubaznost već i kao jedinstven način predstavljanja umjetnika, grafičkih dizajnera, pisaca, fotografa, glazbenika, multimedijalaca… To je win-win situacija, ljudi dobivaju prekrasne darove, a umjetnici na jedinstven način dolaze do svoje publike.”

Prvi dan popularno zvanog mjeseca darivanja u popularnom londonskom kvartu Shoreditch održat će se cjelodnevna prva Altruistična umjetnička izložba.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X