This must be for you – darivanje umjetničkih djela slučajnim prolaznicima

Pokazati ljudskost moguće je i bez poklona, ovaj primjer umjetničke intervencije upravo to želi poručiti.

'This must be for you'

Je li altruizam u modi? Jest, ali u Velikoj Britaniji. Umjetnički projekt nazvan “This must be for you” pokrenut u Londonu još od rujna polako ali sigurno osvaja simpatije sugrađana neobičnom akcijom darivanja umjetničkih djela slučajnim prolaznicima, a svrhu promocije ljudskosti i lijepog ponašanja na dnevnoj bazi.

Anonimno darivanje za ljepši nastavak dana TMBFY neprofitna organizacija pobliže objašnjava riječima: “Nije potrebno puno da vam dan bude ljepši, a isto tako je prelagano zaboraviti činiti male stvari. Odlučili smo povratiti vjeru u ljudski rod našim anonimnim darom za tebe. Budno pazite da ne propustite svoj poklon negdje, i ako vas je razveselilo to što ste dobili možda bi ste i sami mogli napraviti nešto slično za nekoga. U TMBFY bavimo se promocijom kreativnosti na novi, opipljiv način. Darivanju ne želimo samo kako bismo širili ljubaznost već i kao jedinstven način predstavljanja umjetnika, grafičkih dizajnera, pisaca, fotografa, glazbenika, multimedijalaca… To je win-win situacija, ljudi dobivaju prekrasne darove, a umjetnici na jedinstven način dolaze do svoje publike.”

Prvi dan popularno zvanog mjeseca darivanja u popularnom londonskom kvartu Shoreditch održat će se cjelodnevna prva Altruistična umjetnička izložba.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X