Thom Yorke objavio ‘Volk’, novu pjesmu sa soundtracka iščekivanog horora ‘Suspiria’

Prikladno jeziva glazbena numera za nadolazeći film Luce Guadagnina.

  • 5
    Shares
Thom Yorke na promociji filma ‘Suspiria’, na film festivalu u Veneciji (izvor: YouTube)

Thom Yorke objavio je “Volk”, novu pjesmu sa soundtrack liste dugoiščekivanog remakea “Suspirie”, klasika Darija Argenta kojeg režira njegov talijanski sunarodnjak Luca Guadagnino.

Jezivi instrumental uvelike se oslanja na piano i rogove kojih tek prati sporadični ritam proganjajućih bubnjeva.

“Volk” je, nakon prvo objavljene “Suspirium” i “Has Ended”, treća pjesma koju je York pustio sa soundtracka.

Podsjećamo, Argento je nezaboravni horor klasik snimio 1977. godine kao prvi dio trilogije o zlim silama koje žele doći na Zemlju. Scenarij filma kreće se oko mlade djevojke koja pohađa satove baleta i koja se nađe u središtu nezamislivog horora isprepletenog silama na koje ne može utjecati. Ugledni filmski magazin Entertainment Weekly “Suspiriu” smješta na 18. najstrašniji film svih vremena.

“Kada mi je Luca ponudio da napravim soundtrack za film bio je to jedan od onih trenutaka u životu kada samo želite pobjeći ali znate da ćete zažaliti ako to uistinu napravite”, ispričao je Yorke o suradnji s Guadagninom,”Originalni film sam pogledao nekoliko puta koji, za to vrijeme, ima nevjerojatno intenzivan soundtrack. Moja je namjera bila ponavljati motive koji su mi se činili interesantim. U jednom trenutku dio moga mozga molio me je da prestanem.”

Poslušajte novu Yorkeovu pjesmu sa soundtracka za film “Suspiria”.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh