‘Tijelo pamti’ – Elemental ima novi singl

Uoči novog izdanja Zagreb Callinga grupa Elemental predstavila je novi singl ‘Tijelo pamti’.

Elemental 'Tijelo pamti'
Elemental ‘Tijelo pamti’

Singl ‘Tijelo pamti” treći je s albuma ‘Tijelo”, a prati ga vrlo senzualni videospot za koji su zaslužni redatelj Marko Milovac i direktor fotografije Ivan Zadro.

“Odabrali smo pjesmu “Tijelo pamti” jer smo primijetili da se u posljednje vrijeme u javnosti zazire od tjelesnosti, taktilnosti, a u svrhu promicanja neke “srednjevjekovne” suzdržanosti i čistoće. Tijelo kao takvo oduvijek je inspiriralo umjetnike, od antičkih kipara do francuskih postimpresionista, a mi smo se pozabavili njime na svoj lirski način. Kroz tekstove govorimo da, unatoč prolasku vremena, tijelo pamti dodire i sjećanja bivših ljubavnika. Seks se uspoređuje s plesom, znatiželjnom tjelesnom igrom bez propisanih koraka – zato nam je drago što su Marko Milovac i Ivan Zadro iz C47 Filma za uprizorenje pjesme odabrali baš dvoje plesača koji pokretom prate igru naših riječi. Nadamo se da će se i publici svidjeti i pjesma i spot. Želja nam je da zajedno maknemo koprenu tabua s tjelesnosti – ipak, 2016. je” – poručuju članovi Elementala povodom premijere novog singla i spota.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fvq7PG_6sPk[/youtube]

“Tijelo pamti”, kao i brojne druge pjesme iz 18 godina duge karijere Elemental će odsvirati na drugom danu Zagreb Calling festivala, u četvrtak, 23. lipnja. Isti dan s njima će nastupiti John Newman i Quasarr.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X