Tisuće ljudi potpisalo peticiju kako bi se Keithu Flintu podigao spomenik u njegovom rodnom gradu

‘Generacija mojih roditelja imala je Beatlese i Rolling Stonese. Moja generacija ima The Prodigy. Kako Manchester ima Oasis, tako Braintree ima The Prodigy’, jedno je od objašnjenja obožavatelja.

  • 8
    Shares
Keith Flint, The Prodigy na Terraneu u Šibeniku (Foto: Tomislav Rosandić)

Tisuće njih je potpisalo peticiju kako bi se Keithu Flintu, prerano preminulom frontmenu grupe The Prodigy podigao spomenik u rodnom gradu Braintree u Essexu.

Flint je početkom prošlog tjedna pronađen mrtav u svom domu u Essexu. Njegove kolege iz benda upamtit će ga kao ‘istinskog pionira, inovatora i legendu’. Keith Flint borio se s depresijom, a isprva se pokušalo zataškati da je sam sebi oduzeo život. Kad je pak to napisao na Instragramu njegov kolega Liam Hewlett, tada je došla vijest da se pjevač objesio.

Online peticiju za podizanje spomenika njemu u čast u rodnom gradu Braintree do sada je potpisalo preko 3500 žitelja i ona je predana gradskom vijeću. Flint je u Braintreeju svojevremeno pohađao koledž, kao što je u tom gradu osnovan The Prodigy 1990. godine.

“Keith je bio važan ne samo građanima Braintreeja. Bio je voljen i cijenjen diljem svijeta i imao je posebno mjesto u glazbenom svijetu”, izjavila je Saphya Gower, koja je pokrenula peticiju. “Braintree je i rodni grad Prodigyja. Mi se trebamo sjećati Flinta. Kao što je važna i činjenica da se time ukaže i na probleme s psihičkim bolestima i razvije svijest da takve osobe ne smiju patiti u samoći.”

Saznajte više: Keith Flint (1969. – 2019.) – krik jedne generacije

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X