Tito&Tarantula: ‘Obožavamo Hrvatsku’

Novi nastup u Hrvatskoj na kalendaru su zaokružili 23. lipnja kada su na košarkaškom igralištu iza zadarskog sveučilišta u sitne sate nastupili nakon Majki. Bila je to prilika da uhvatimo Tita Larrivu – frontmena benda i po prvi puta za RDD popričamo s njim.

Tito&Tarantula u Zadru (Foto: Vedran Levi)

Tito&Tarantula svoju popularnost i rezoniranje čak i u našim ušima, ali i glazbenoj memoriji moraju zahvaliti mnogim filmskim facama, ali prvenstveno senzualnoj Salmi Hayek kojoj su poslužili kao soundtrack za zavođenje Georgea Clooneya i Quentina Tarantina u kino hitu “Od sumraka do zore”. Šesnaest godina nakon filma, bend i dalje harači svijetom, puneći klubove sloganom i najavama redovito povezanim uz ovaj film Roberta Rodrigueza. U Hrvatskoj klubove punili zahvaljujući njemu (ili zaraznoj ritam gitari) i eklektičkom pristupu koji je kod nas omogućio stvaranje baze poklonika.

Novi nastup u Hrvatskoj na kalendaru su zaokružili 23. lipnja kada su na košarkaškom igralištu iza zadarskog sveučilišta u sitne sate nastupili nakon Majki. Bila je to prilika da uhvatimo Tita Larrivu – frontmena benda i po prvi puta za RDD popričamo s njim.

Kontekst je bio naprosto tragikomičan. Pressica je dogovorena za 23 sata kad su se novinari okupili pored pozornice, a zatim pozvani u šator iza pozornice na kojoj su rasturale Majke. Bare se bio potpuno uživio, iako je izgledao kao da će se raspasti, a jedino što ga je držalo u jednom komadu bio je njegov šal. No njegovi duhoviti intermezzi animirali su publiku i bilo ga je šteta propuštati. Bilo je i šteta postaviti press šatorčić iza pozornice jer smo svi pogubili glasove dok je g. Larriva sa sunčanim Ray Ban naočalama stigao u šator u kojem je jedan od spretnijih kolega pao s improvizirane klupe i razbio reflektor u slobodnom padu. Napokon, nakon “pressice”, odveo sam Tita na ponešto, ali ne znatno, tiše mjesto i posjeo ga na par minuta, koliko smo dobili, da porazgovara za RDD.

Tito & Tarantula nastali su nakon raspada njegovog prethodnog benda The Cruzados i kratke samostalne karijere koja je trajala do 1992. godine. Ove godine slave 20 godina, a od originalnih članova preostao je jedini on.

Tito, možemo zapravo započeti čestitkom na jubileju – 20. rođendanu. Sretan vam 20. rođendan kojeg ove godine slavite kao bend. Kako se osjećaš 20 godina kasnije?

Tito Larriva: Dvadeset godina je dugo vremena, ali ne osjećam neku preveliku razliku od samih početaka prema ovome danas jer ovo oduvijek radim. Zapravo mi djeluje kao da radimo kao bend tek pet godina. No sretni smo što i dalje radimo, a s ovom godinom počinjemo rad na novom albumu kojim se vraćamo našim punk korijenima i utjecajima. Bend ima i dalje nove i svježe ideje.

Dakle, novi su projekti već na pomolu?

Tito Larriva: Svakako. Iduće godine originalni postav benda kreće na zajedničku turneju koja će se dogoditi istovremeno s reizdanjem filma “Od sumraka do zore” (Roberta Rodrigueza, op.a.) u 3D-u. Objavit ćemo novi album i krenuti na novu turneju. To će sigurno biti zabavno.

S Robertom Rodriguezom je započeo prvu suradnju 1995. godine kada je slavni redatelj čuo prve ozbiljnije pjesme benda poput “Back to the House That Love Built”, “Strange Face of Love” i”White Train” te Tita zamolio da doprinese filmu ne samo pjesmom “Strange Face of Love”, već i manjom ulogom. Očito su se bend i frontmen toliko dojmili Rodrigueza da ih već iduće godine angažira u uspješnici “Od sumraka do zore” u vampirskom-hororu gdje Salma Hayek uz zvuke Tita&Tarantule i pitona oko vrata zavodi dvojicu spomenutih protagonoista (i filmskih redatelja) Clooneya i Tarantina. Scena je postala dijelom filmske kulture, a samim time i dijelom nje postao je i bend.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UYxxgvA8rlM[/youtube]

Slažeš li se s pretpostavkom da bend Tito i Tarantula od izlaska tog filma prati stigma benda-koji-je-pjevao-After Dark-u-klubu-Titty-Twister-u-filmu-od-Sumraka-do-Zore?

Tito Larriva: Da, ta nas stigma prati godinama i zbilja me čudi da je to toliko potrajalo. Očito je to stvar [kulturnog, op.a.] utjecaja filma. No iskreno me to ne smeta (smijeh). Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X