Todd Haynes dovršio novi dokumentarac o The Velvet Underground

Prvi dokumentarni film ovog redatelja potencijalni distributeri će moći vidjeti danas na festivalu u Cannesu.

The Velvet Underground

Redatelj cijenjenih filmova poput “Carol” i fiktivne biografije Boba Dylana “I’m Not There”, Todd Haynes ima pune ruke posla sa svojim nadolazećim naslovom o jazz pjevačici Peggy Lee i drugim o odvjetniku u borbi protiv zagađivačke tvrtke DuPont, no na netom otvorenom filmskom festivalu u Cannesu bit će prikazan i njegov treći projekt, dokumentarni film o The Velvet Underground.

The Hollywood Reporter prenosi kako će Haynesov zasad neimenovani dokumentarac na kojem su surađivali preživjeli članovi benda, danas biti prikazan potencijalnim distributerima. Haynes je zadnji put o ovom projektu pričao prije dvije godine kada je najavio da će se naslanjati na bogatu kulturu eksperimentalnog filma, prvenstveno onih Warholovih, te je spominjao probleme s kompiliranjem snimaka i informacija o zloglasno zagonetnom bendu i najavio kako će arhivski materijal miješati s intervjuima preživjelih članova i njihovih suvremenika iz šezdesetih.

S obzirom na iskustvo s Haynesovim filmovima kao što su “I’m Not There” i “Velvet Goldmine”, moemo očekivati da će materijal istraživati vrijeme, mjesto i bend dublje od uobičajenih dokumentraraca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X