Todd Haynes dovršio novi dokumentarac o The Velvet Underground

Prvi dokumentarni film ovog redatelja potencijalni distributeri će moći vidjeti danas na festivalu u Cannesu.

The Velvet Underground

Redatelj cijenjenih filmova poput “Carol” i fiktivne biografije Boba Dylana “I’m Not There”, Todd Haynes ima pune ruke posla sa svojim nadolazećim naslovom o jazz pjevačici Peggy Lee i drugim o odvjetniku u borbi protiv zagađivačke tvrtke DuPont, no na netom otvorenom filmskom festivalu u Cannesu bit će prikazan i njegov treći projekt, dokumentarni film o The Velvet Underground.

The Hollywood Reporter prenosi kako će Haynesov zasad neimenovani dokumentarac na kojem su surađivali preživjeli članovi benda, danas biti prikazan potencijalnim distributerima. Haynes je zadnji put o ovom projektu pričao prije dvije godine kada je najavio da će se naslanjati na bogatu kulturu eksperimentalnog filma, prvenstveno onih Warholovih, te je spominjao probleme s kompiliranjem snimaka i informacija o zloglasno zagonetnom bendu i najavio kako će arhivski materijal miješati s intervjuima preživjelih članova i njihovih suvremenika iz šezdesetih.

S obzirom na iskustvo s Haynesovim filmovima kao što su “I’m Not There” i “Velvet Goldmine”, moemo očekivati da će materijal istraživati vrijeme, mjesto i bend dublje od uobičajenih dokumentraraca.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X