Tom Waits i njuorlinški jazzeri izdali ploču koju vrte jedino stari gramofoni

Tko ima stari gramofon, moći će poslušati Waitsovu kolaboraciju s Preservation Hall Jazz Bandom.

Tom Waits (Tom Waits' Private Listening Party - Youtube)

Tom Waits snimo je limitirano vinilno izdanje s legendama New Orleans jazza, odnosno s Preservation Hall Jazz Bandom. Svega 504 kopije vinila na kojima su pjesme „Tootie Ma Was A Big Fine Thing“ i „Corrine Died On The Battlefield“ bit će objavljene 19. studenog. Obje pjesme su indijanske Mardi Grass skladbe, a snimio ih je još davne 1947. Danny Barker.

Waits je pjesme snimio još 2009. za „Preservation: An Album to benefit Preservation Hall an the Preservation Hall Music Outreach Program“, kompilacijski uradak na kojem su se pored njega našli i Pete Seeger i Paolo Nutini. Prihod od prvih 100 kopija limitirane edicije bit će pomoć Preservationa Hall Junior Jazz & Heritage Brass Bandu.

Zanimljivo je da će vinil biti tiskan za gramofone koji mogu vrtjeti ploče na 78 okretaja, a takvi se više odavno ne proizvode. Stoga će oni i koji dođu u posjed jedne od 504 ploče imati veliki problem na čemu poslušati istu, osim ako na tavanu nemaju neki stari Edison gramofon s trubom koji im je uspomena na prabaku.

Tom Waits će objaviti novi album „Bad As Me“ 25. listopada koji je producirao zajedno sa suprugom Kathleen Brennan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qeTja7JXK9A[/youtube]

Saznajte više: Tom Waits najavljuje novi materijal

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X