Tomislav Goluban i Toni Starešinić objavili album ‘Velvet Space Love’

Instrumentalnim albumom ‘Velvet Space Love’, Tomislav Goluban i Toni Starešinić spojili su blues i elektroniku. U autorskim pjesmama, od kojih je tri remiksirao Damjan Blažun, kombiniraju mnoge glazbene stilove.

  • 3
    Shares
Tomislav Goluban feat. Toni Starešinić ‘Velvet Space Love’

Projekt “Velvet Space Love” otkriva viziju glazbe koju žive Goluban i Starešinić. U potpunoj suprotnosti mainstreamu, obojica suvereno vladaju ”svojim” glazbenim područjima, nesputano šireći vidike. Tomislav Goluban i Toni Starešinić vješto izmjenjuju stilove, eklekticizmom bogata pretapanja ambijentalne, na trenutke, psihodelične fuzije bluesa s elektronikom, jazzom, soulom i rockom, koji slušatelju pružaju novo iskustvo i putovanje u neku novu glazbenu dimenziju.

Tomislav Goluban vođa je vlastitog benda, svirač usne harmonike i skladatelj iz Hrvatskog zagorja. Karijeru je posvetio blues izričaju, a nastupao je u 20-ak različitih zemalja Europe te u Americi. Ovo je njegov 9. studijski album. Toni Starešinić višestruko je nagrađivan glazbenik, osnivač sastava Mangroove i Chui. Originalan, produktivan i svestran umjetnik, vješt u eksperimentiranju i improvizaciji, bavi se najviše jazz-glazbom koju spaja s elektronikom, rockom, funkom, soulom i hip-hopom.

Toni Starešinić i Tomislav Goluban (foto: promo)

Pored Golubana i Starešinića na albumu su gostovali Vlado Simcich Vava: gitara, Josipa Lončar: vokalize, Nebojša Buhin: akustična gitara, Robert Bašić: električna gitara, Igor Vugrek: bubnjevi, Damjan Grbac: kontrabas, Mike Sponza: električna gitara, Zvonimir Bajević: truba, Robert Polgar: saksofon i Mario Šincek: trombon.

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X