Tomislav Goluban Vas poziva u ‘Golubarnik’

S albumom ‘Memphis Light’ i tri singla s njega (‘Hayloft Blues’, ‘Disappear for Good’, ‘Country Bag’), Tomislav Goluban zatvara jedno poglavlje svoje dugogodišnje karijere te otvara novo.

Tomislav Goluban (Foto: promo)

Iza njega je jedanaest albuma, police mu krase nagrade i priznanja s domaće i inozemne glazbene scene, u njegovim usnim harmonikama je mnogo nastupa i koncerata, osvojene su i odlične pozicije na svjetskim blues ljestvicama, a ovaj blueser želi još bolje rezultate. Ne posustaje, on se tek “zalaufao”, kako u šali sam opisuje svoje trenutno djelovanje.

Zahvalio je svom dugogodišnjem pratitelju, diskografskoj kući Spona i odletio k američkim izdavačima u potrazi za novim prilikama. Teško je biti prorok u vlastitom selu; često zanemarivan ”doma”, obilno hvaljen ”vani”, nije se dao smesti. Uvijek je furao originalan stil te gazio isključivo svojim stazama koje su ga i dovele do toga gdje je danas. Čak i u ova za glazbenike izrazito nezahvalna vremena, Tomislav Goluban svira, organizira i objavljuje live koncerte iz vlastitog doma i možemo reći – to zbilja radi sa srcem. Posljednji takav je uživo išao na tri platforme, a i dalje je dostupan gledateljima i slušateljima.

Osim toga, Golubanov je suradnik Tomislav Vedrina osmislio vrlo originalno okupljalište za najodanije fanove. Iza slikovitog naziva ”Golubarnik”, skriva se osvježena i obnovljena web stranica koja nudi nove mogućnosti povezivanja s umjetnikom. Ako ”uletite” u Golublje Jato, očekuju vas rane snimke, materijali, pokloni i razna druga iznenađenja. Goluban cijeni svoje fanove, voli iskrenu i direktnu komunikaciju s njima i zato im je nakon svih godina podrške odlučio uzvratiti ljubav, oformivši svoje Jato. Nerijetko za članove Jata osvanu i materijali koji nisu za širu javnost, s nekih nespretnih ali upornih početaka, s pokojom greškom više, ali uvijek s mnogo smijeha, duha i čiste emocije koja ga kao glazbenika i gura sve ove godine.

”Neću puno odati no moju glazbeno-pernatu ekipu svašta čeka u Jatu našeg Golubarnika. Uglavnom smijeh i neočekivano, podcrtajte neočekivano!”, smije se Goluban.

Ako vas zanima čemu tolika enigma, uletite u Golublje Jato, vjerujemo da nećete požaliti. Gnijezdo se nalazi na www.goluban.com. Prvi tko se pridruži Golubljem Jatu (JOIN THE FLOCK) na www.goluban.com i pošalje točan odgovor na pitanje “Nabroji naslove barem 7 albuma Tomislava Golubana”, Spona nagrađuje besplatnim CD-om “Memphis Light”.

Link za nagradnu igru je ovdje.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X