‘Tonkica Palonkica frrrr’ i ‘Plavi kaputić’ po prvi put na CD-u

U prodaji je album koji objedinjuje dva važna naslova u karijeri Mladena Kušeca, hrvatskog pjesnika, pripovjedača, novinara i publicista. Mladen Kušec bio je jedan od onih novinara kojeg su zapamtile generacije djece, potpisao je desetke knjiga proze i poezije, a svoj je književni rad posvetio djeci i mladima.

‘Tonkica Palonkica frrrr’ i ‘Plavi kaputić’

Popularna radijska emisija Mladena Kušeca “Tonkica Palonkica frrrrr” emitirala se punih deset godina, a na ploči je objavljena 1983. za tadašnji Jugoton. Njegova prva knjiga proze “Plavi kaptić” iz 1974. godine također je objavljena na vinilu 1978. godine, a ova dva albuma od danas su dostupna novim generacijama djece koja će ih s oduševljenjem otkrivati.

“Tonkica Palonkica frrrr” sastavljena je iz dva dijela, a “Plavi kaputić” sadrži šesnaest pjesama među kojima su “Grad”, “Žurba”, “Evo nas pored vas”, “Pjesma o bojama”, “Mačka”, “Ana vrana”, “Kamilo Jack” i mnoge druge u interpretaciji popularnih pjevača 70-ih i 80-ih godina Renate Plavše, Ksenije Erker, Tonija Leskovara, Beti Jurković, Vlade Štefančića.

Mladen Kušec tijekom svog rada naučio je slušati i opaziti ljepotu u dječjim mislima, prenosio je to u svoja djela i njima obilježio brojna djetinjstva. Sada je to omogućeno i novim generacijama djece čija se djetinjstva mogu obogatiti upravo ovim izdanjem.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X