Top Radio ostao bez sjedišta u Palmotićevoj ulici, sad je na potezu VEM s odlukom o koncesiji

Istraživački novinarski tim Media Daily portala u posjedu je kompromitirajućih dokumenata vezano za zakup poslovnog prostora Enter IQ-a Ivana Jurića Kaćunića.

Novi obrat u borbi za radijsku koncesiju nekadašnje Stojedinice

Podsjećamo da je Top Radio ljetos dobio frekvencijsku koncesiju koja je prije toga pripadala Radiju 101. Odluka Vijeća za elektroničke medije o davanju koncesije koju je do nedavno imala Stojedinica, izazvala je niz kontroverzi u javnosti i kod konkurencije koja se natjecala za frekvenciju od kojih su neki najavili i tužbe.

Ivana Jurića Kaćunića se povezuje s tzv. “radijskom hobotnicom”. Nacional je pisao o Kaćunićevom ortačkom ugovoru s Miroslavom Kutlom, koji je navodno bio stvarni vlasnik dijela radijskih stanica u Hrvatskoj, te da se kasnije uortačio s Petrom Pripuzom, tj. s njegovim sinom Ivanom čime je prevario Kutlu. Jurić-Kaćunić cijelo vrijeme tvrdi da nikad nije bio povezan ni s Kutlom, ni s Pripuzom.

Iako je Vijeće za elektroničke medije nedavno izašlo s izjavom da ništa u procesu određivanja koncesije Top Radiju nije bilo nezakonito, upravo se pojavio novi moment koji, ako se strogo zakonski gleda odluka o koncesiji, može voditi prema poništavanju koncesije. No ta odluka je sad na VEM-u.

Naime, istraživački novinarski tim Media Daily portala ima službenu potvrdu da su Državne nekretnine d.o.o. raskinule ugovor s s tvrtkom Enter IQ, zakupcem državnog prostora u Palmotićevoj 7 u Zagrebu, čiji je vlasnik Ivan Jurić Kaćunić, čime je automatski prestao važiti ugovor o podzakupu za isti prostor sklopljen 1. lipnja 2021. godine između tvrtki Enter IQ i Top Radio. Vlasnik i potpisnik obje firme je Kaćunić.

Iz Media Dailyja tvrde da je Kaćunić ugovorom o podzakupu prostora Top Radija svjesno i namjerno kršio hrvatske zakone te je prilikom dodjele radijske koncesije za frekvenciju 101 MHz priložio nevažeći dokument koji je inače bitan za odlučivanje od strane Vijeća za elektroničke medije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X