‘Tražiš neki razlog’ – Auguste imaju novi singl

Ususret koncertnoj promociji debitantskog albuma u zagrebačkoj Tvornici u petak 29. siječnja, Auguste su objavile novi singl ‘Tražiš neki razlog’.

Auguste (Foto:  Josip Ninković)
Auguste (Foto: Josip Ninković)

Riječ je o petom singlu s hvaljenog albuma prvijenca “Sve što je nekada bilo važno”. Pjesma “Tražiš neki razlog” najviše naginje jazzu, prvenstveno zbog istaknutog swing bubnja. Ovdje su veliku ulogu u stvaranju glazbe odigrali i članovi benda Tomislav Leko i Jerko Jurin koji se uz dvije Auguste prvi put pojavljuju i kao autori. U ovoj jazz-pop pjesmi Auguste su namjerno slagale kontrast teksta i glazbe, jer, kažu, svaki se prekid veze i kraj može gledati i kao početak.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OFQUXTIwHwM[/youtube]

Auguste su Gordana Marković i Ivana Lulić, a ovaj zagrebački kantautorski pop duo u svojim pjesmama vješto isprepliće jazz, indie folk i retro utjecaje s akustičnim popom. Sredinom listopada prošle godine objavile su debitantski album ”Sve što je nekada bilo važno” pod etiketom Dallas Records.

Ivana i Gordana autorski potpisuju sve pjesme na debitantskom albumu, a veliku ulogu u stvaranju imao je njihov producent Tomislav Šušak (Vatra, Skaut) koji je autor aranžmana. U zvuku Augusta sudjeluju i glazbenici iz njihovog pratećeg benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima te Marko Radić na bas gitari koji će im se pridružiti na koncertnoj promociji albuma “Sve što je nekada bilo važno”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X