Tricky objavio EP ‘Obia’

Ususret skorašnjim europskim nastupima u sklopu kojih će opet posjetiti Hrvatsku, Tricky je objavio EP ‘Obia’, kompilaciju koja se sastoji od afirmiranih i novih izvođača koje želi staviti pod povećalo.

Tricky 'Obia'
Tricky ‘Obia’

Samo deset mjeseci nakon rasprodanih koncerata u Zagrebu i Splitu, Tricky, jedan od najinovativnijih umjetnika današnjice, se na vlastiti zahtjev vraća u Hrvatsku na dva nastupa s aktualnim autorskim albumom. Program Tricky presents Skilled Mechanics izvest će u Tvornici kulture 14. te u riječkom Pogonu kulture 15. studenog.

Najnovije izdanje EP “Obia”, objavljeno za Trickyjevu etiketu False Idols, kolekcija je od sedam pjesama te prikazuje rad etabiliranih, ali i novih izvođača. Sve pjesme je izabrao sam Tricky kako bi im pružio priliku da ih se čuje, a glazba ne mora nužno biti na engleskom, za razliku one na većini ostalih labela iz Velike Britanije i SAD-a. EP sadrži žanrovski presjek od soulful elektronike i hip-hop zvukova ruskog podzemlja, do onih mladih berlinskih talenata.

WOODJU otvara EP s pjesmom “Damballah”, a zatvara s “Irradiant”, dok je Syava prisutan sa stvari “Nenaviju Izmenu”, a oboje su ruski umjetnici koje je Tricky upoznao na putovanju i dao im priliku da ih se čuje. Robert Del Naja iz Massive Attacka je s Euanom Dickinsonom pod zajedničkim imenom Euanwhosarmy producirao “For Nothing” koja se isto našla na EP-u, a stvar savršeno sjeda u cijelu priču jer se Tricky ovog ljeta ponovo našao na turneji sa sjajnim Massive Attack.

Kiko King & creativemaze iz Los Angelesa i Berlina, zaslužni su za “Tin Man” i “Wolves”. EP “Obia” sadrži i Trickyjevu “Does It” koja se originalno našla na albumu “False Idols” iz 2013. Ovoga puta jedan od najzanimljivijih rap umjetnika iz Velike Britanije, tajanstveni CASISDEAD, daje svoje viđenje ove stvari dodajući joj dijelove tekstova socijalne tematike. Upravo novim EP izdanjem Tricky daje vidljivu potporu novim talentima u koje vjeruje.

EP “Obia”: 

1. WOODJU – Damballah
2. Euanwhosarmy Feat. Lyndsey Lupe – For Nothing
3. Syava – Nenaviju Izmenu
4. Kiko King & creativemaze – Tin Man
5. Tricky Feat. CASISDEAD – Does It
6. Kiko King & creativemaze – Wolves
7. WOODJU – Irradiant

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X