Trump povukao spot zbog neovlaštenog korištenja glazbe iz Batmana

Predsjednik je na Twitteru podijelio neslužbenu reklamu koju je filmski studio uklonio pravnim putem.

The Dark Knight Rises, Donald Trump (foto: Wikipedia)

Warner Bros. Pictures izazvao je povlačenje reklame za kampanju koju je predsjednik Donald Trump objavio na Twitteru, jer je u istoj neovlašteno korištena glazba iz filma “The Dark Knight Rises”.

Spot za predsjedničku kampanju 2020. pojavio se na Redditu prošlog tjedna, a predsjednik ga je podijelio na Twitteru u utorak popodne. Video prati glazba Hansa Zimmera “Why Do We Fall?” iz završnog dijela Nolanove trilogije o Batmanu, a i font koji je korišten je posuđen iz špice tog filma.

“Korištenje naše glazbe u spotu za kampanju bilo je neovlašteno,” izjavili su iz Warner Bros. prije nego je sporna reklama povučena. “Radimo na tome da ga se pravnim putem ukloni.”

Spot u manje od dvije minute prikazuje snimke iz Trumpove prve dvije godine u Bijeloj kući nasuprot onima njegovih političkih protivnika kao što su Barack Obama i Hillary Clinton, ali i holivudskih kritičara poput Rose O’Donnell, Amy Schumer i Bryana Cranstona. Pritom se vrti tekst u kojem piše: “Prvo te ignoriraju, zatim ti se smiju, zatim te proglase rasistom. Donald J. Trump. Vaš glas. Dkazao je da su u krivu. Trump: velika pobjeda. 2020.”

Prije uklanjanja video je skupio 2 milijuna pregleda na Twitteru. Izvorna verzija povučena je i s YouTubea gdje ju je vidjelo 65,000 ljudi.

Prije ovog događaja i HBO je kritizirao Trumpa zbog prisvajanja trademarka Game of Thrones obećavajući sankcije Iranu uz sliku koja je koristila font i serije kao i parafrazu njihovog dugogodišnjeg slogana, “Winter Is Coming.” Slika nije povučena, ali je HBO izjavio kako bi im bilo draže da se njihovo intelektualno vlasništvo ne koristi u političke svrhe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X