Trump povukao spot zbog neovlaštenog korištenja glazbe iz Batmana

Predsjednik je na Twitteru podijelio neslužbenu reklamu koju je filmski studio uklonio pravnim putem.

  • 19
    Shares
The Dark Knight Rises, Donald Trump (foto: Wikipedia)

Warner Bros. Pictures izazvao je povlačenje reklame za kampanju koju je predsjednik Donald Trump objavio na Twitteru, jer je u istoj neovlašteno korištena glazba iz filma “The Dark Knight Rises”.

Spot za predsjedničku kampanju 2020. pojavio se na Redditu prošlog tjedna, a predsjednik ga je podijelio na Twitteru u utorak popodne. Video prati glazba Hansa Zimmera “Why Do We Fall?” iz završnog dijela Nolanove trilogije o Batmanu, a i font koji je korišten je posuđen iz špice tog filma.

“Korištenje naše glazbe u spotu za kampanju bilo je neovlašteno,” izjavili su iz Warner Bros. prije nego je sporna reklama povučena. “Radimo na tome da ga se pravnim putem ukloni.”

Spot u manje od dvije minute prikazuje snimke iz Trumpove prve dvije godine u Bijeloj kući nasuprot onima njegovih političkih protivnika kao što su Barack Obama i Hillary Clinton, ali i holivudskih kritičara poput Rose O’Donnell, Amy Schumer i Bryana Cranstona. Pritom se vrti tekst u kojem piše: “Prvo te ignoriraju, zatim ti se smiju, zatim te proglase rasistom. Donald J. Trump. Vaš glas. Dkazao je da su u krivu. Trump: velika pobjeda. 2020.”

Prije uklanjanja video je skupio 2 milijuna pregleda na Twitteru. Izvorna verzija povučena je i s YouTubea gdje ju je vidjelo 65,000 ljudi.

Prije ovog događaja i HBO je kritizirao Trumpa zbog prisvajanja trademarka Game of Thrones obećavajući sankcije Iranu uz sliku koja je koristila font i serije kao i parafrazu njihovog dugogodišnjeg slogana, “Winter Is Coming.” Slika nije povučena, ali je HBO izjavio kako bi im bilo draže da se njihovo intelektualno vlasništvo ne koristi u političke svrhe.

  • 19
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X