Trump sutra potpisuje tzv. ‘Zakon o modernizaciji glazbe’

Na svečanom potpisivanju zakona koji donosi nove restrikcije po pitanju uređenja autorskih prava trebao bi biti prisutan i Kanye West.

  • 7
    Shares
Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Sutra će, konačnim potpisom američkog predsjednika Donalda Trumpa, započeti implementacija “Zakona o modernizaciji glazbe” u američko zakonodavstvo. Trumpovom potpisu bi trebao svjedočiti i njegov najglasniji proponent, Kanye West.

No, o čemu se ustvari radi u zakonu? U svojoj osnovici i mehanizmima zaštite poprilično nejasan, zakon bi trebao znatno postrožiti i pojačati kopirajtersku zaštitu autora, izvođača i drugih umjetnika u, kako navodi, “digitalnoj i streaming eri”.  Također, trebao bi omogućiti jasnije i efektivnije plaćanje autorskih prava direktno autorima. Zakon je jednoglasno prošao američki Senat, a sutra se vraća na konačno odobrenje u Bijelu kuću.

Kanye će, kako navodi njegova press služba, u maniri legitimnog “white collar” političara s dugogodišnjim iskustvom, nakon prisustvovanja potpisivanja zakona, s predsjednikom Trumpom produžiti na poslovni ručak gdje će razgovarati o čikaškoj industriji i mogućnostima zapošljavanja bivših zatvorenika.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X