Trump sutra potpisuje tzv. ‘Zakon o modernizaciji glazbe’

Na svečanom potpisivanju zakona koji donosi nove restrikcije po pitanju uređenja autorskih prava trebao bi biti prisutan i Kanye West.

Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Sutra će, konačnim potpisom američkog predsjednika Donalda Trumpa, započeti implementacija “Zakona o modernizaciji glazbe” u američko zakonodavstvo. Trumpovom potpisu bi trebao svjedočiti i njegov najglasniji proponent, Kanye West.

No, o čemu se ustvari radi u zakonu? U svojoj osnovici i mehanizmima zaštite poprilično nejasan, zakon bi trebao znatno postrožiti i pojačati kopirajtersku zaštitu autora, izvođača i drugih umjetnika u, kako navodi, “digitalnoj i streaming eri”.  Također, trebao bi omogućiti jasnije i efektivnije plaćanje autorskih prava direktno autorima. Zakon je jednoglasno prošao američki Senat, a sutra se vraća na konačno odobrenje u Bijelu kuću.

Kanye će, kako navodi njegova press služba, u maniri legitimnog “white collar” političara s dugogodišnjim iskustvom, nakon prisustvovanja potpisivanja zakona, s predsjednikom Trumpom produžiti na poslovni ručak gdje će razgovarati o čikaškoj industriji i mogućnostima zapošljavanja bivših zatvorenika.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X