Truth ≠ Tribe video spotom ‘LA 1992’ najavljuju kompilaciju ‘Zagreb Calling’

Truth ≠ Tribe sa spotom za pjesmu ‘LA 1992’ otvaraju niz spotova koje je snimao Bojan Koštić i koji će pratiti kompilaciju ‘Zagreb Calling’.

Mak Murtić, Truth ≠ Tribe (Foto: Marina Uzelac)

Kompilacija okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Pjesme će uskoro biti objavljene na vinilu, a uz Truth ≠ Tribe na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Truth ≠ Tribe je primarno klupski bend koji koristi tradicijske ritmove u neobičnoj kombinaciji udaraljki i bubnjeva Nenada Kovačića, zvukove elektroničke tube Jurice Rukljića, jazz rokerskog pristupa gitari Nenada Sinkauza i saksofonske i druge puhače te melodije Maka Murtića.

O skladbi „LA 1992“, Mak Murtić kaže da je napisana kao svojevrsna refleksija na njegovo najranije djetinjstvo u urbanim sredinama. Baš je te godine proveo u Los Angelesu, taman kada su nastajali veliki prosvjedi vezani uz rasnu i etnicku netrpeljivost u SAD-u koja se nažalost i dan danas nastavlja: „Skladba se veže uz obećanje grada i traženje identiteta u njemu pa tako nalazi svoje mjesto baš u zagrebačkoj underground sceni gdje svi stvaramo nove identitete neopterećujući se s onim poželjnim ili nepoželjnim. Tamo gdje nam je omogućeno biti ono što želimo, ali nekad je to samo naizgledno.“

Zagreb Calling se Truth ≠ Tribeu svidio kao projekt jer objedinjuje njihove kolege, a možda i najbliže prijatelje na jednom mjestu:
„Kompilacija dokumentira jednu scenu koju je glavni organizator Vedran Peternel zajedno s nama nedokumentirano živio i čiji je razvoj često i organizirao zadnjih godina, a mi smo sudjelovali sa sastavima: Mimika, Živa Voda, Truth ≠ Tribe i mnogima koji možda nisu preživjeli višegodišnju selekciju, ali su ostali u sjećanju i inspiraciji za daljnji rad. Taj dokument vremena će svakako ostati u sjećanju velikom dijelu zagrebačke publike i kreativne energije naših kolega, a možda ta energija potekne dalje od samog grada“, prisjećaju se članovi benda napominjući kako im je snimanje u KSET-u uvijek srcu blisko jer je KSET ujedno i njihov drugi dom.

Truth ≠ Tribe, odnosno Pravda ≠ Plemja je bend nastao 2018. kao projekt stapanja svirača i organizatora raznih sastava (Antenat, Mimika, Živa Voda…) inicijalno za jam sessione u klubu Medika. Bend je naglo počeo pisati materijal inspiriran raznom glazbom našeg područja, našeg Zagrebackog najnovijeg vala i glazbe okolnih ruralnih naslijeđa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X