Tvrtka Taylor Guitars sada je u kompletnom vlasništvu njenih radnika

Jedan od najuglednijih američkih proizvođača akustičnih gitara došao je na novi poslovni nivo.

Zaposlenici Taylor Guitars (Foto: Taylor Guitars)

Proizvođački div akustičih gitara Taylor Guitars najavio je prelazak na 100% vlasništvo zaposlenika. “Oduševljeni smo pružanjem ljudima glazbene radosti i nadamo se da ćemo to činiti i za generacije koje dolaze”, rekao je Bob Taylor, suosnivač i predsjednik Taylor Guitars.

“Prelazak tvrtke na stopostotno vlasništvo ljudi koji u njoj rade omogućuje nam da osiguramo svoju neovisnost u dugoročnoj budućnosti i nastavimo ostvarivati svoju viziju o tvrtki kao inovativnom proizvođaču gitara. Riječ je o tzv. dioničkom ESOP planu (Employee Stock Ownership Plan) u kojem dionice tvrtke posjeduju zaposlenici. Porez je također riješen, te se omogućuje zaposlenicima da primaju mirovinu povezanu s budućom vrijednošću kapitala Taylor Guitars.

Bob Taylor, Andy Powers i Kurt Listug (Foto: Taylor Guitars)

Dok će zaposlenici u Taylorovom proizvodnom pogonu u Tecateu, Baja California, Mexico sudjelovati u ESOP planu sa sjedištem u SAD-u, zaposlenici Europske unije bit će sudionici sličnog plana poticaja koji je dostupan prema propisima EU-a”, tvrdi Kurt Listug, suosnivač i glavni izvršni direktor, te je dodao: „Iako Bob i ja ne odlazimo u mirovinu, pripremali smo se za naš konačni izlazak. Glavni dizajner gitare Andy Powers nije samo izvor našeg dizajna gitare za budućnost, već se i on pridružio našem voditeljskom timu prije nekoliko godina, a jačanje našeg voditeljskog tima bilo je presudno za naše planiranje sukcesije.”

Ova vlasnička tranzicija dokazuje da Taylorova ideja dugoročne održivosti uključuje metodu u kojoj se razmišljalo o motivaciji i zadovoljstvu svakog zaposlenika. Mi ćemo samo dodati; socijalizam na američki način.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X