Tvrtka Taylor Guitars sada je u kompletnom vlasništvu njenih radnika

Jedan od najuglednijih američkih proizvođača akustičnih gitara došao je na novi poslovni nivo.

Zaposlenici Taylor Guitars (Foto: Taylor Guitars)

Proizvođački div akustičih gitara Taylor Guitars najavio je prelazak na 100% vlasništvo zaposlenika. “Oduševljeni smo pružanjem ljudima glazbene radosti i nadamo se da ćemo to činiti i za generacije koje dolaze”, rekao je Bob Taylor, suosnivač i predsjednik Taylor Guitars.

“Prelazak tvrtke na stopostotno vlasništvo ljudi koji u njoj rade omogućuje nam da osiguramo svoju neovisnost u dugoročnoj budućnosti i nastavimo ostvarivati svoju viziju o tvrtki kao inovativnom proizvođaču gitara. Riječ je o tzv. dioničkom ESOP planu (Employee Stock Ownership Plan) u kojem dionice tvrtke posjeduju zaposlenici. Porez je također riješen, te se omogućuje zaposlenicima da primaju mirovinu povezanu s budućom vrijednošću kapitala Taylor Guitars.

Bob Taylor, Andy Powers i Kurt Listug (Foto: Taylor Guitars)

Dok će zaposlenici u Taylorovom proizvodnom pogonu u Tecateu, Baja California, Mexico sudjelovati u ESOP planu sa sjedištem u SAD-u, zaposlenici Europske unije bit će sudionici sličnog plana poticaja koji je dostupan prema propisima EU-a”, tvrdi Kurt Listug, suosnivač i glavni izvršni direktor, te je dodao: „Iako Bob i ja ne odlazimo u mirovinu, pripremali smo se za naš konačni izlazak. Glavni dizajner gitare Andy Powers nije samo izvor našeg dizajna gitare za budućnost, već se i on pridružio našem voditeljskom timu prije nekoliko godina, a jačanje našeg voditeljskog tima bilo je presudno za naše planiranje sukcesije.”

Ova vlasnička tranzicija dokazuje da Taylorova ideja dugoročne održivosti uključuje metodu u kojoj se razmišljalo o motivaciji i zadovoljstvu svakog zaposlenika. Mi ćemo samo dodati; socijalizam na američki način.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X