U 41. godini preminuo Richard Swift, bivši član The Black Keysa, The Shinsa i The Arcsa

Producent, multi-instrumentalist i kantautor Richard Swift preminuo je jutros u Tacomi, u Washingtonu, potvrdio je njegov medijski predstavnik. Richard Swift imao je 41 godinu.

  • 18
    Shares
Richard Swift (izvor: screenshot YouTube)

“Danas je svijet izgubio jednog od najtalentiranijih glazbenika koje poznajem. Nedostajati će mi moj prijatelj”, napisao je Dan Auerbach, Swiftov kolega iz Black Keysa i Arcsa.

Prošlog mjeseca otkriveno je da je Swift hospitaliziran zbog “životno ugrožavajućeg stanja”, a pokrenut je i fond koji će pokriti njegove bolničke troškove. Točan razlog njegove smrti još nije otkriven javnosti. Osim solo karijere, Swift je bio član Shinsa od 2011. do 2016. godine, klavijaturist Black Keysa 2014. i bubnjar garažnog rock benda The Arcs kojeg je 2015. također osnovao Dan Auerbach. Swift je u ranim počecima svoje karijere bio i klavijaturist za kultni Starflyer 59.

Swift je rođen u Kaliforniji. Odrastao je i živio u Minnesoti, Utahu i Oregonu, prije nego se, konačno, zbog svoje glazbe, ponovno vratio u Kaliforniju. Kao producent radio je s Foxygen, Guster, Sharon Van Etten, Damienom Juradom (s kojim je 2016. objavio zajednički album), Pure Bathing Culture, the Mynabirdsima i mnogima drugima. Swift je osnivač i National Freedoma, etikete smještene u Cottage Groveu, u Oregonu.

Posljednji post na Swiftovim društvenim kanalima objavljen je jučer i glasi: “I svi anđeli pjevaju “Que Sera Sera”.

  • 18
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X