U 68. godini preminuo Danny Kirwan, bivši gitarist Fleetwood Maca

Bend je potvrdio vijest o Kirwanovoj smrti.

Danny Kirwan (screenshot YouTube)

Danny Kirwan, bivši gitarist Fleetwood Maca preminuo je u 68. godini. Uzrok smrti još uvijek nije poznat. Kirwan je s Fleetwood Macom snimio pet albuma,  “Then Play On” i “Blues Jam at Chess”​ 1969., zatim “Kiln House” 1970., i “Future Games” i “Bare Trees” 1971. odnosno 1972. godine. Bendu se pridružio 1968. kada je imao samo 18 godina.

Fleetwood Mac, zbog problema s alkoholom, napušta 4 godine kasnije, tijekom “Bare Trees” turneje 1972. Nakon odlaska objavljuje još 4 solo albuma.

U priopćenju putem društvenih kanala Mick Fleetwood je u ime benda napisao:

“Danas nas je dočekala tužna vijest da je, u Londonu, preminuo Danny Kirwan. Danny je bio velika snaga u našim prvim godinama. Njegova ljubav prema bluesu potaknula ga je da se 1968. pridruži Fleetwood Macu gdje je godinama imao svoj glazbeni dom. Dannyevo će nasljeđe, u mojem umu, zauvijek živjeti u glazbi koju je komponirao kao neizostavni temelj Fleetwood Maca. Hvala ti, Danny Kirwan! Zauvijek ćeš nam nedostajati.”

Podsjećamo, Kirwan je, zbog problema s mentalnim zdravljem, glazbenu industriju napustio već do kraja 70-ih. Kako je svojedobno pisao Pitchfork, 1993. je otkriveno da je Kirwan živio u skloništu za beskućnike.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X