U 68. godini preminuo Danny Kirwan, bivši gitarist Fleetwood Maca

Bend je potvrdio vijest o Kirwanovoj smrti.

  • 12
    Shares
Danny Kirwan (screenshot YouTube)

Danny Kirwan, bivši gitarist Fleetwood Maca preminuo je u 68. godini. Uzrok smrti još uvijek nije poznat. Kirwan je s Fleetwood Macom snimio pet albuma,  “Then Play On” i “Blues Jam at Chess”​ 1969., zatim “Kiln House” 1970., i “Future Games” i “Bare Trees” 1971. odnosno 1972. godine. Bendu se pridružio 1968. kada je imao samo 18 godina.

Fleetwood Mac, zbog problema s alkoholom, napušta 4 godine kasnije, tijekom “Bare Trees” turneje 1972. Nakon odlaska objavljuje još 4 solo albuma.

U priopćenju putem društvenih kanala Mick Fleetwood je u ime benda napisao:

“Danas nas je dočekala tužna vijest da je, u Londonu, preminuo Danny Kirwan. Danny je bio velika snaga u našim prvim godinama. Njegova ljubav prema bluesu potaknula ga je da se 1968. pridruži Fleetwood Macu gdje je godinama imao svoj glazbeni dom. Dannyevo će nasljeđe, u mojem umu, zauvijek živjeti u glazbi koju je komponirao kao neizostavni temelj Fleetwood Maca. Hvala ti, Danny Kirwan! Zauvijek ćeš nam nedostajati.”

Podsjećamo, Kirwan je, zbog problema s mentalnim zdravljem, glazbenu industriju napustio već do kraja 70-ih. Kako je svojedobno pisao Pitchfork, 1993. je otkriveno da je Kirwan živio u skloništu za beskućnike.

  • 12
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh