U Danskoj počela s prikazivanjem dječja animirana serija o čovjeku s velikim penisom

Kritičari osuđuju ideju animirane serije o čovjeku koji ne može kontrolirati svoj penis, ali mnogi su je i podržali.

John Dillermand – isječak iz danske animirane serije za djecu

John Dillermand ima ogroman penis. U stvari toliko neobično da može izvoditi akcije spašavanja, slikati murale, podizati zastavu, pa čak i krasti djeci sladoled.

Danski ekvivalent HTV-u, DR, ima novu animiranu seriju o Johnu Dillermandu (danski žargon za penis; dillermand doslovno znači “čovjek penis”), čovjeku s najduljim penisom na svijetu koji svoje teškoće i izazove svladava svojim genitalijama, koje ruše rekorde i namijenjena je djeci od četiri do osam godina.

Nije iznenađujuće što je serija izazvala raspravu o tome što bi dobra dječja televizija trebala – i ne bi smjela sadržavati.

Od premijere u subotu, protivnici su osudili ideju muškarca koji ne može kontrolirati svoj penis. “Je li ovo zaista poruka koju želimo poslati djeci dok smo usred ogromnog #MeToo? vala” napisala je danska autorica Anne Lise Marstrand-Jørgensen, a serija dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je TV voditeljica Sofie Linde pokrenula danski pokret #MeToo.

Christian Groes, profesor i istraživač spolova sa sveučilišta Roskilde, rekao je kako vjeruje da programsko slavljenje moći muških genitalija može samo vratiti ravnopravnost spolova unatrag: “Ovjekovječuje standardnu ideju patrijarhalnog društva i normalizira “kulturu svlačionice”… koja je korištena za opravdanje mnogih loših ponašanja muškaraca. To bi trebalo biti smiješno – pa se smatra bezazlenim. Ali nije. I ovo učimo svoju djecu. ”

Erla Heinesen Højsted, bolnička psihologinja koja radi s obiteljima i djecom, rekla je da vjeruje da protivnici serije možda previše razmišljaju. “John Dillermand razgovara s djecom i dijeli njihov način razmišljanja – a djeci se genitalije čine smiješnima”, rekla je.

“Serija prikazuje čovjeka koji je impulzivan i nije uvijek pod kontrolom, koji griješi – poput djece, ali što je najvažnije, Dillermand to uvijek ispravi. Preuzima odgovornost za svoje postupke. Kad mu, na primjer, žena u jednoj epizodi kaže da treba držati penis u hlačama, on je sluša. Što je lijepo. On je odgovoran. “, dodala je Højsted i priznala da je tajming bi loš i da bi serija o tijelima mogla uzeti u obzir prikazivanje “razlike i raznolikosti” i zaključila: “Ali ovo kategorički nije serija o seksu. Ona ne projicira ideje za odrasle.”

DR je odgovorio na najnovije kritike rekavši da je jednako lako mogao napraviti seriju “o ženi koja nema kontrolu nad svojom rodnicom” i da je najvažnije da djeca uživaju u Johnu Dillermandu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X