U Danskoj počela s prikazivanjem dječja animirana serija o čovjeku s velikim penisom

Kritičari osuđuju ideju animirane serije o čovjeku koji ne može kontrolirati svoj penis, ali mnogi su je i podržali.

John Dillermand – isječak iz danske animirane serije za djecu

John Dillermand ima ogroman penis. U stvari toliko neobično da može izvoditi akcije spašavanja, slikati murale, podizati zastavu, pa čak i krasti djeci sladoled.

Danski ekvivalent HTV-u, DR, ima novu animiranu seriju o Johnu Dillermandu (danski žargon za penis; dillermand doslovno znači “čovjek penis”), čovjeku s najduljim penisom na svijetu koji svoje teškoće i izazove svladava svojim genitalijama, koje ruše rekorde i namijenjena je djeci od četiri do osam godina.

Nije iznenađujuće što je serija izazvala raspravu o tome što bi dobra dječja televizija trebala – i ne bi smjela sadržavati.

Od premijere u subotu, protivnici su osudili ideju muškarca koji ne može kontrolirati svoj penis. “Je li ovo zaista poruka koju želimo poslati djeci dok smo usred ogromnog #MeToo? vala” napisala je danska autorica Anne Lise Marstrand-Jørgensen, a serija dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je TV voditeljica Sofie Linde pokrenula danski pokret #MeToo.

Christian Groes, profesor i istraživač spolova sa sveučilišta Roskilde, rekao je kako vjeruje da programsko slavljenje moći muških genitalija može samo vratiti ravnopravnost spolova unatrag: “Ovjekovječuje standardnu ideju patrijarhalnog društva i normalizira “kulturu svlačionice”… koja je korištena za opravdanje mnogih loših ponašanja muškaraca. To bi trebalo biti smiješno – pa se smatra bezazlenim. Ali nije. I ovo učimo svoju djecu. ”

Erla Heinesen Højsted, bolnička psihologinja koja radi s obiteljima i djecom, rekla je da vjeruje da protivnici serije možda previše razmišljaju. “John Dillermand razgovara s djecom i dijeli njihov način razmišljanja – a djeci se genitalije čine smiješnima”, rekla je.

“Serija prikazuje čovjeka koji je impulzivan i nije uvijek pod kontrolom, koji griješi – poput djece, ali što je najvažnije, Dillermand to uvijek ispravi. Preuzima odgovornost za svoje postupke. Kad mu, na primjer, žena u jednoj epizodi kaže da treba držati penis u hlačama, on je sluša. Što je lijepo. On je odgovoran. “, dodala je Højsted i priznala da je tajming bi loš i da bi serija o tijelima mogla uzeti u obzir prikazivanje “razlike i raznolikosti” i zaključila: “Ali ovo kategorički nije serija o seksu. Ona ne projicira ideje za odrasle.”

DR je odgovorio na najnovije kritike rekavši da je jednako lako mogao napraviti seriju “o ženi koja nema kontrolu nad svojom rodnicom” i da je najvažnije da djeca uživaju u Johnu Dillermandu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X