U kina dolazi koncertni film s turneje Rogera Watersa ‘Us + Them’

Projekcije će se održati diljem svijeta ove jeseni.

Roger Waters u Areni Zagreb (Foto: Boris Podobnik)

Turneja Rogera Watersa “Us + Them” bila je spektakl koji je odžan u nekoliko država diljem svijeta, pa smo joj tako i sami mogli svjedočiti lani u Zagrebu. Na koncertima je između ostalog svirao i mnoge hitove Pink Floyda, a svi koji su propustili ove nastupe moći će vidjeti kako je to izgledalo u istoimenom koncertnom filmu koji će doživjeti posebne projekcije u kinodvoranama 2. i 6. listopada.

Waters je film režirao uz pomoć svog dugogodišnjeg snimatelja Seana Evansa koji je materijal zabilježio tijekom četiri nastupa u Amsterdamu prošle godine. Dvojac je prethodno režirao i film s turneje “The Wall” 2014. godine.

O zagrebačkom koncertu s turneje naš portal je pisao: “Koncert je bio podijeljen na dva jednosatna poglavlja s dvadesetminutnom pauzom u sredini, a impresivnost showa definitivno je otišla do neslućenih granica u drugom poluvremenu. Naime i početak koncerta bio je minuciozno hranjenje publike Pink Floyd nostalgijom. Krenulo je s „Breathe“, nastavilo s „One of These Days“, „Time“, „Great Gig In The Sky“ i „Welcome To The Machine“. Koliko to bilo očekivano, neočekivani moment bila je misao o tome da se konačno dogodila ta situacija da na ovim prostorima uživo čujemo Rogera Watersa izvan okvira albuma „The Wall“, tj. kako izvodi pjesme koje smo do tada mogli čuti jedino u aranžmanu Davida Gilmoura, tj. Pink Floyda.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X