U kina uskoro stiže francuski film ‘Jadnici’ koji je nominiran za Oscara

Film je nominiran za nagradu Oscar za najbolji strani film te je dobitnik nagrade žirija na Filmskom festivalu u Cannesu, a u hrvatska kina stiže 30. siječnja.

‘Jadnici’

Stéphane (Damien Bonnard) nedavno se pridružio Odjelu za borbu protiv kriminala u Montfermeilu, u predgrađu Pariza, u kvart u kojem je Victor Hugo postavio radnju svoj poznatog romana “Les Miserables”. Zajedno sa svojim novim kolegama Chris (Alexis Manenti) i Gwada (Djebril Zonga) – obojica iskusni članovi tima – brzo otkriva porast napetosti između lokalnih bandi. Ubrzo se trojac nađe u nevolji tijekom jednog uhićenja, bespilotna letjelica snimi uhićenje, prijeteći da će razotkriti stvarnost svakodnevnog života.

Inspiriran pariškim neredima 2005. i istoimenim kratkim filmom Ladj Lyja, “Les Misérables” (Jadnici) predstavlja provokativan uvid u napetosti između stanovnika i policije.

Iza režiju i scenarija stoji Ladj Ly, a u glumačkom sastavu su: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly, Steve Tientcheu, Almamy Kanoute, Nizar Ben Fatma i Raymond Lopez.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X