U prodaji luksuzno vinilno reizdanje albuma Idola ‘Odbrana i poslednji dani’

Po cijeni od 169 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Idoli “Odbrana i poslednji dani”

Nakon 40 godina ponovno imamo u rukama vinil “Odbrana i poslednji dani” legendarnih Idola, ovoga puta u luksuznom pakiranju i s velikim brojem dodatnih sadržaja (tekstovi, fotografije, memorabilije). Dio je to kampanje Croatia Recordsa povodom obilježavanja četiri desetljeća novog vala. Sve je započelo reizdanjima prvih albuma Šarla akrobate, Haustora i Električnog orgazma te kompilacije Paket aranžman, također u luksuznom pakiranju, a sada je na red došla i “Odbrana” koja ove godine slavi četiri desetljeća. Više puta proglavašan najboljim albumom ex-Yu rock glazbe, “Odbrana” je obilježila ne samo osamdesete godine i novovalno vrijeme, nego i do te mjere utjecala na buduće generacije glazbenika i bendova da je sveprisutna i četiri desetljeća kasnije.

Riječ je o izvanrednom materijalu koji ima iznimno važne poruke. Te poruke su aktualne i danas, što dovoljno govori o značaju albuma, ali i razdoblju tijekom kojeg je djelovao novi val na našem području. Ili kako je napisao urednik reizdanja Nikola Knežević u knjižici – “nisu možda bili pravi primjer buntovništva, ali su stvarali buku, nisu bili vođe određenog antipolitičkog pokreta, ali je njihova glazba govorila više od nekog takvog pokreta, nisu mogli dugo funkcionirati, ali su bili prototip zajedništva – bili su i ozbiljni i zabavni, bili su i spretni i smotani, bili su i frajeri i štreberi, bili su i dječaci i odrasli ljudi – bili su Idoli.”

Luksuzno vinilno reizdanje albuma “Odbrana i poslednji dani” Idola možete kupiti po cijeni od 169 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu. Na streaming servisima dostupna je po prvi put i Hi-res, odnosno Hi-fi verzija albuma. CroRec Video produkcija je napravila i lyric video uratke za sve pjesme s albuma koje

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X