U svjetlu kontroverze lik Apu izbrisan iz scenarija ‘Simpsona’

Producent Adi Shankar potvrdio je vijest koju je dobio od izvora bliskih najdugovječnijem televizijskom animiranom serijalu.

  • 22
    Shares
Apu Nahasapeemapetilon (Izvor: Fox)

Iz serije je, kako se izvješćuje Consequence Of Sound, izrezan Apu Nahasapeemapetilon iz budućih epizoda nakon kontroverze oko rasnih stereotipa koju je pokrenuo Hari Kondabolu prošle godine kratkim dokumentarcem “The Problem with Apu”, nazvavši i Matta Groeninga, kreatora “Simpsona”, običnim trolom kad mu je ovaj odgovorio ‘da živimo u vremenima kad se mnogi vole pretvarati da su uvrijeđeni.”

Vijest o micanju Apua iz serije došla je od producenta Adija Shankara koji je ranije pokušao riješiti “problem s Apuom” skupljanjem sredstava crowfundingom za scenarij, u nadi da će ga Fox uvažiti.

“Potvrđeno mi je s više strana da će izbaciti lik Apua. Neće tome pridavati neki veliki značaj ili nešto slično. Jednostavno će ga ukinuti kako bi izbjegli kontroverze”, izjavio je Shankar u intervjuu za IndieWire.

U tom intervjuu tvrdi kako su mu izvor bili dvoje suradnika koji direktno rade s kreatorom Mattom Groeningom. IndieWire je pak došao do Foxa i dobio odgovor kako se Apu pojavljuje u epizodi “My Way or the Highway to Heaven” od 14. listopada ove godine, no u njoj Apu nije uključen dijaloge, već se nalazi samo u jednom kadru s ostalim likovima koji se okupljaju oko Boga.

“Ako ste emisija o kulturnom komentaru i previše se bojite komentirati kulturu, pogotovo kada je ona sastavni dio kulture u kojoj živite, onda ste emisija o kukavičluku”, nedvojben je Adi Shankar u intervju, te je dodao: “Nije ovo ni korak naprijed, ni korak natrag, ovo je jedan veliki korak u stranu. Nakon iščitavanja svih tih divnih scenarija, osjećam da smo iskoračili u stranu i da to neće donijeti rješenje jer je svrha umjetnosti, tvrdim, da nas sve spoji”.

  • 22
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X